Frontex: Μεγάλη μείωση των αφίξεων των προσφύγων στην Ελλάδα τον Μάρτιο - iefimerida.gr

Frontex: Μεγάλη μείωση των αφίξεων των προσφύγων στην Ελλάδα τον Μάρτιο

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, σε συνδυασμό με την απόφαση της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα και με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, έφεραν αξιοσημείωτη μείωση στον αριθμό προσφύγων που έφτασαν στα νησιά τον Μάρτιο.

Αυτό αναφέρει ο «απολογισμός» της Frontex για τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον οποίο συνολικά τον Μάρτιο 26.460 πρόσφυγες πέρασαν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο. Αριθμός μικρότερος από το μισό σε σύγκριση με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου.

Από τις 20 Μαρτίου- ημερομηνία από την οποία τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία- έφτασαν στην Ελλάδα 3.500 πρόσφυγες, ενώ το διάστημα 1-20 Μαρτίου 22.900 άνθρωποι έφτασαν παράνομα στα ελληνικά νησιά ή ακολούθησαν τις άλλες διαδρομές της ανατολικής Μεσογείου.

Παρά τη μείωση, ο αριθμός για τον Μάρτιο παραμένει τριπλάσιος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της περσινής χρονιάς. Η μείωση των αφίξεων συνεχίζεται πάντως και τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Frontex, καθώς λιγότεροι από 100 πρόσφυγες ημερησίως περνούν στα ελληνικά νησιά έως τώρα.

Σε ό,τι αφορά την κεντρική Μεσόγειο, η βελτίωση του καιρού οδήγησε στον διπλασιασμό του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Τον Μάρτιο, οι αφίξεις πλησίασαν τις 9.600, ενώ τον ίδιο μήνα του 2015 ήταν μόλις 2.283.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Frontex πρόσφυγες νησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ