Η γυμνάστρια που αψηφά τον χρόνο -Στα 40 της θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η γυμνάστρια που αψηφά τον χρόνο -Στα 40 της θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει αθλητής που δεν ονειρεύεται τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες. Κάποιοι, μένουν με το απωθημένο. Αλλοι, συνεχίζουν ακάθεκτοι, αψηφώντας τον χρόνο.

Η Οξάνα Τσουσοβίτινα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Η αθλήτρια της γυμναστικής από το Ουζμπεκιστάν εξασφάλισε την Κυριακή την έβδομη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες. Και είναι 40 χρονών! Ετσι, το καλοκαίρι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θα γίνει η γηραιότερη γυμνάστρια που θα πάρει μέρος στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Η γυμνάστρια που αψηφά τον χρόνο -Στα 40 της θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Και μόνο οι ομάδες με τις οποίες έχει αγωνιστεί η Τσουσοβίτινα στη διοργάνωση μαρτυρούν την μακρά εμπειρία της. Εως τώρα έχει υπάρξει αθλήτρια της ομάδας της Σοβιετικής Ενωσης, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (μετά από τη διάλυση της ΕΣΣΔ), του Ουζμπεκιστάν και της Γερμανίας, πριν επιστρέψει υπό τη σημαία του Ουζμπεκιστάν.

Στη Βαρκελώνη το 1992 κέρδισε το χρυσό στο σύνθετο ομαδικό και το 2008 το αργυρό στο άλμα, ενώ έχει στη συλλογή της 11 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η γυμνάστρια που αψηφά τον χρόνο -Στα 40 της θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Παρότι είχε δηλώσει ότι θα αποσυρόταν πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, συνεχίζει ακάθεκτη. Και όλα αυτά, παρότι ο γιος της έχει κλείσει ήδη τα 16 του χρόνια.

«Για να είμαι ειλικρινής, σταμάτησα όταν απέκτησα τον γιο μου. Αλλά μετά άρχισα να γυμνάζομαι για να βρω τη φόρμα μου και από τότε δεν ξαναέφυγα», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της. Μάλιστα, για εκείνη ο αθλητισμός έγινε μία διαφυγή εκείνη την εποχή, καθώς το 2002 ο γιος της διαγνώστηκε με λευχαιμία. «Το να βλέπεις το παιδί σου άρρωστο είναι πολύ σκληρό. Οπότε το γυμναστήριο ήταν μία διέξοδος για εμένα. Ενας τρόπος απλά να μην σκέφτομαι για λίγες ώρες τον πόνο, να μην κλαίω», έχει εξομολογηθεί.

Ο γιος της κατάφερε τελικά να ξεπεράσει την περιπέτεια και εκείνη επανήλθε πλήρως στον πρωταθλητισμό και στα μετάλλια. «Ελπίζω να μπορώ να γίνω έμπνευση για τις γυναίκες που δεν είναι αθλήτριες ώστε να αρχίσουν να γυμνάζονται. Απλά να περπατούν ή να τρέχουν. Σίγουρα θα τις βοηθήσει», έχει πει.

Η γυμνάστρια που αψηφά τον χρόνο -Στα 40 της θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Η γυμνάστρια που αψηφά τον χρόνο -Στα 40 της θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Η γυμνάστρια που αψηφά τον χρόνο -Στα 40 της θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ