Περίπου 500 πρόσφυγες φεύγουν από τον Πειραιά για τον Σκαραμαγκά -Παραμένει το χάος στο Ελληνικό - iefimerida.gr

Περίπου 500 πρόσφυγες φεύγουν από τον Πειραιά για τον Σκαραμαγκά -Παραμένει το χάος στο Ελληνικό

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν εντός της ημέρας με λεωφορεία της ΕΘΕΛ από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Μάλιστα, αρκετοί έχουν ετοιμαστεί μαζί με τα παιδιά τους για τη μεταφορά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε πως, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά χωράει περίπου 2.500 άτομα, με τις επόμενες μέρες να πραγματοποιούνται μετακινήσεις προσφύγων από το λιμάνι.

Στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι, όπως είπε, αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.

Ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Πειραιάς Σκαραμαγκάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ