Το αργυρό μετάλλιο της Βουλής στον σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη και τις κλακέτες του[βίντεο] - iefimerida.gr

Το αργυρό μετάλλιο της Βουλής στον σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη και τις κλακέτες του[βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη θα τιμήσει τη Δευτέρα 18 Απριλίου η Βουλή των Ελλήνων σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας 6-8 το απόγευμα.

Το αργυρό μετάλλιο της Βουλής θα απονείμει στον σκηνοθέτη για την προσφορά του στον πολιτισμό, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Για τον Ροβήρο Μανθούλη, το έργο και τη διεθνή καριέρα του θα μιλήσουν η Λετισιά Κουλίκ ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτιστικής Παραγωγής της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και οι κριτικοί κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος και Κώστας Τερζής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει επίσης ο ίδιος ο σκηνοθέτης και θα προβληθούν οι ταινίες «Οι κλακέτες του Ροβήρου Μανθούλη» διάρκειας 4 λεπτών και «Ο αθέατος σκηνοθέτης», διάρκειας 45 λεπτών.

Οι κλακέτες του Ροβήρου Μανθούλη
Η ταινία αποτελείται από τα άχρηστα κομμάτια μιας κινηματογραφικής λήψης στα οποία αποτυπώνεται η κλακέτα, προκειμένου να γίνεται ο προσδιορισμός του πλάνου και της λήψης. Το τετράλεπτο αυτό φιλμάκι φτιάχτηκε το 1982 για να προβληθεί στην εκπομπή Juste une image.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ροβήρος Μανθούλης Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ