Σόιμπλε για την Ελλάδα: Να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα τη Μ. Εβδομάδα - iefimerida.gr

Σόιμπλε για την Ελλάδα: Να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα τη Μ. Εβδομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιθυμούν να καταλήξουν σε ένα «συμπέρασμα» για την Ελλάδα την εβδομάδα μετά το Ecofin (Μεγάλη Εβδομάδα), δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι καταγράφηκε ικανοποιητική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να φτάσουμε σε μια συμφωνία για την αξιολόγηση.

O ίδιος πρόσθεσε πώς η αποστολή των πιστωτών θα επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Απριλίου.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως ο στόχος του Eurogroup ήταν να υπάρξει μια σημαντική πρόοδος αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η πολιτική θέληση να βρεθεί μια συμφωνία υπάρχει και από τις δυο πλευρές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει νομοθετηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις με ένα αξιόπιστο τρόπο».

Σημείωσε πως «το MoU που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα δεν αναφέρεται σε δεκαετίες. Αναφέρεται στο 2018 και θέλουμε να πετύχουμε το στόχο του 3,5% το 2018».

Το MoU αναφέρει ακόμα ότι οι ελληνικές αρχές θα ακολουθήσουν ένα διαφορικό δημοσιονομικό μονοπάτι με πρωτογενή πλεονάσματα 0,5%, 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα, δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ