Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Υπερασπίζεστε τους πλούσιους έναντι των φτωχών - iefimerida.gr

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Υπερασπίζεστε τους πλούσιους έναντι των φτωχών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη,καταλόγισε στον ίδιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι επιχειρεί να «διατηρήσει» τη σιωπή του για «κρίσιμα ζητήματα», στα οποία η κυβέρνηση ζητεί πολιτικές απαντήσεις για τη «στρατηγική» του «στρίβειν διά των αγωγών και μηνύσεων».

«Κύριε Μητσοτάκη, σήμερα σκοπεύω να ασκήσω πολιτική κριτική και να ζητήσω εξηγήσεις. Ελπίζω να μην απαντήσετε ακόμη μία φορά με μηνύσεις και αγωγές, γιατί εδώ και καιρό έχετε ακολουθήσει αυτήν την τακτική, προκειμένου να διατηρήσετε την σιωπή σας» είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Ολομέλειας επί της πρότασης που έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκειμένου να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την νομιμότητα και τους όρους των δανειοδοτήσεων των κομμάτων και των ΜΜΕ από τις τράπεζες.

Επικαλούμενος τις δύο μηνύσεις που υπέβαλαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε αυτές οι μηνύσεις έγιναν «γιατί είχε το θράσος η κυβερνητική εκπρόσωπος να ασκήσει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα και να ζητήσει απαντήσεις και εξηγήσεις». «Και εσείς αντί για απαντήσεις επί της ουσίας έχετε εισαγάγει φαίνεται τη στρατηγική του "στρίβειν διά των μηνύσεων και των αγωγών"» πρόσθεσε.

«Είναι ευκαιρία να δώσετε σήμερα στον ελληνικό λαό ξεκάθαρες απαντήσεις πως αυτή η χώρα έφτασε έως εδώ. Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά όταν μάλιστα αποκαλύπτεται γιατί έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια της», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν υπερασπίζεται τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό αλλά τις θέσεις τρίτων, σχολιάζοντας την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι μια διαλυμένη χώρα. «Υπάρχει ένα κλίμα αναγνώρισης της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στο όνομα αυτής της αναγνώρισης αύριο έρχεται στη χώρα ο Πάππας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός και, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ζήτησε να δώσει εξηγήσεις «τι εννοεί όταν λέει ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του ΔΝΤ στα θέματα της αγοράς εργασίας, για τα θέματα της αγοράς εργασίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Όταν όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ως δικαίωμα της κυρίαρχης εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα υλοποίησης των συμφωνημένων στόχων σπεύσατε να το ονομάσετε μονομερή ενέργεια. Και κανείς άλλος δεν έσπευσε να το πει αυτό, ούτε το ΔΝΤ με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα. Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως, θα έλεγα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα
Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίρνει τη θέση των δανειστών. «Η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Φτάσατε στο σημείο, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από τα wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο αυτών συνομιλιών, να αφήνετε άθλια υπονοούμενα από πού διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες. Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να παίρνετε τη θέση των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οσοι στήριξαν το τρίγωνο διαπλοκής βγάζουν τις τελευταίες άναρθρες κραυγές»
«Την ίδια ώρα που η κοινωνία μας βρισκόταν στη δίνη της λιτότητας, που χάνονταν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με την πρωτοφανή επιβάρυνση των φορολογουμένων, την ώρα που βούλιαζαν τα Ταμεία, ποιο θράσος επέτρεψε την αναχρηματοδότηση των δανείων των κομμάτων και ΜΜΕ; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε;» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ανάγκη συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής και κατήγγειλε το τρίγωνο διαπλοκής τράπεζες-κόμματα- ΜΜΕ που σχεδίασε και υλοποίησε κρατικές πολιτικές προς όφελος των οικονομικών ελίτ.

«Τα πρόσωπα και οι πολιτικές που στήριξαν αυτό το τρίγωνο βγάζουν σήμερα τις τελευταίες άναρθρες κραυγές με στόχο να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά είναι αργά», είπε ο πρωθυπουργός.

Δυσφημίζετε τη χώρας προκειμένου να ανακτήσει την εξουσία
«Για δυσφήμιση της χώρας», κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως ζήτησε εκλογές, και μάλιστα λίγο πριν αξιολόγηση λέγοντας πως ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε σε όλο τον πλανήτη, αφού βρισκόταν στις ΗΠΑ, την πρόθεσή του να οδηγήσει τη χώρα -προκειμένου να ανακτήσει την δυνατότητα πρόσβασης στην εξουσία- στην μέγγενη της πιστωτικής ασφυξίας. «Αυτός είναι ο στόχος σας άλλη μια φορά, όπως ο στόχος του κ. Σαμαρά με την αριστερή παρένθεση, αλλά δεν θα σας γίνει η χάρη. Πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να περιμένετε πολύ», είπε επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δώσει αυτή την ευκαιρία σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες ακραίες θέσεις.

Δεν θα αφήσουμε τα σπασμένα σας να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε διαχρονικό το σκάνδαλο των τραπεζικών δανειοδοτήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και προσέθεσε ότι επί σειρά ετών έμεινε σκοπίμως εκτός θεσμικού πλαισίου. Τραπεζικές δανειοδοτήσεις που εξασφάλισαν αυτά τα κόμματα παρά το γεγονός ότι έλαβαν η μεν ΝΔ 301 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση από το 1999 έως σήμερα και το δε ΠΑΣΟΚ 296 εκατομμύρια ευρώ για την ίδια περίοδο.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα τραπεζικά δάνεια που έλαβαν κυρίως τα δύο τότε μεγάλα κόμματα, δόθηκαν με εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Τα δύο αυτά κόμματα δανείζονταν ουσιαστικά με αέρα, είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι ο προκλητικός αυτός δανεισμός συνεχίστηκε και στην περίοδο της κρίσης, την ίδια ώρα που έκλεινε η στρόφιγγα για αδύναμους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Ποιος; Τα μέλη σας; Μακάρι. Θα σας στηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν θα τα πληρώσουν τα μέλη σας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσεθεσε: «εμείς λοιπόν δεν θα αφήσουμε τα σπασμένα σας να τα πληρώσει για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός»!

«Θα οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα ξέφωτο κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και προκοπής»
Αναφερόμενος στα δάνεια των ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε στοιχεία της ΤτΕ που δείχνουν ότι στις 31.12.2015, το ύψος δανεισμού του κλάδου των ΜΜΕ προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που δεν πλήρωναν ούτε τα τέλη συχνοτήτων. Είπε, επίσης, ότι ακόμη και την περίοδο της κρίσης τα ΜΜΕ δανειοδοτούνταν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις και όταν οι τράπεζες απέκλειαν τη μεγάλη πλειονότητα των φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Προσέθεσε δε στο σημείο αυτό ότι αντί αυτά τα δάνεια να εξοφλούνται αναχρηματοδοτήθηκαν έως τον Γενάρη του 2015.
«Η σημερινή συνεδρίαση και υπερψήφιση της πρότασης Εξεταστικής Επιτροπής είναι σημαντική όχι μόνο γιατί θα εξετάσει τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ αλλά και γιατί αναρτήθηκε, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες! Μετά από 25 χρόνια ασυλίας ο νόμος θα εφαρμοστεί σε αυτόν τον τόπο! Παρά τις απειλές παρά τους εκβιασμούς! Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω! Και θα περάσουμε τον κάβο και θα οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα ξέφωτο κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και προκοπής, για τον ελληνικό λαό που τόσα έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθούν μερικά από τα σημεία της ομιλίας Τσίπρα στη Βουλή

  • Θα σας κάνω πολιτική κριτική και θα σας ζητήσω εξηγήσεις, μην απαντήσετε με μηνύσεις και αγωγές 
  • ακολουθείτε αυτήν την τακτική για να μην απαντήσετε
  • έχετε κάνει δυο μηνύσεις, ο Κουμουτσάκος στην Γεροβασίλη και ο Σαμαράς στην Γεροβασίλη
  • γιατί είχε το θράσος η κυβερνητική εκπρόσωπος να ασκήσει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα και να ζητήσει εξηγήσεις 
  • εσείς αντί για απαντήσεις ουσίας ακολουθείτε το στρίβειν δια των μηνύσεων 
  • αυτά τα δυο ζητήματα που η Γεροβασίλη τους κάλεσε να δώσουν εξηγήσεις ήταν κρίσιμα ζητήματα 
  • το ένα που αφορά τον Σαμαρά είναι η διαχείριση από την προηγούμενη κυβέρνηση των λιστών της φοροδιαφυγής 
  • ότι η λίστα λαγκάρντ και μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ 
  • ότι πέρα από φιλικά πρόσωπα βλέπουμε και συγγενικά πρόσωπα τα οποία με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία καταφέρατε να αποκρύψατε και αντί να πείτε ότι κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις εσείς κάνετε μηνύσεις 
  • όπως και στο κρίσιμο θέμα των εκβιαστών και τα payrolls, νομίζω είναι ένα καλό μίσθωμα 10.000 ευρώ το μήνα 
  • τίποτα για την ταμπακιέρα μόνο μηνύσεις και αγωγές 
  • φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης 
  • κάνετε επιθετική πολιτική για να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτά που απασχολούν τον μέσο Ελληνα πολίτη 
  • πως έφθασε η χώρα ως εδώ 
  • μια χώρα που έκανε Ολυμπιακούς που ήταν στις 22 πλουσιότερες 
  • ποιο ήταν αυτό το σύστημα ποια ήταν αυτή η παρέα 
  • πάτε στο εξωτερικό και δυσφημείτε τη χώρα 
  • αυτή η παρέα που μείωσε τον εθνικό πλούτο και διευκόλυνε την εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό θα λογοδοτήσει. Ποτέ; φθάνει η ώρα 
  • απαντήσεις δεν έχουμε λάβει συνεχίζετε να καλύπτετε τον Παπασταύρου και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά όταν μάλιστα αποδεικνύεται γιατί έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια 
  • το μόνο που εσείς γνωρίζετε να κάνετε είναι να καταφέρεστε κατά της χώρας υπέρ τρίτων 
  • όταν κάποιοι απειλούσαν την Ελλάδα ότι δεν κάνει αρκετά και ότι θα φύγει από την Σένγκεν είχατε έρθει εδώ και τους υπερασπιστήκατε 
  • όταν έκλεισαν τα σύνορα είχατε σπεύσει να υπερασπίσετε αυτούς που το έκαναν λέγοντας ότι δεν ήταν μονομερή ενέργεια λέγοντας ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν ξέρει τι υπογράφει στις συνόδους 
  • όταν σκοπιανοί επιτέθηκαν στους πρόσφυγες πήρατε τη θέση των Σκοπίων λέγοντας ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν είχε εκεί αστυνομία να προστατέψει την κατάσταση 
  • όταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα απ όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι πήρατε τη θέση του ταμείου 
  • στις κρίσιμες στιγμές θα υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της χώρας; 
  • σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα πρέπει να απαντήσετε 
  • στην προηγούμενη συνεδρίαση μου είπατε να φανταστώ τη χώρα από ψηλά 
  • περιγράφατε τη χώρα με μελανά χρώματα όταν στο εξωτερικό υπάρχει κλίμα συμπάθειας προς την Ελλάδα 
  • και αύριο έρχεται στην Λέσβο ο πάπας σε αυτό το πνεύμα 
  • είναι εικόνα απαξίωσης αυτή; είναι εικόνα μιας χώρας που διαλύεται; 
  • ή μιας χώρας που σε κρίσιμες στιγμές ο λαός δίνει από το υστέρημά του και αναδεικνύει την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό του; 
  • ακόμη και σε αυτό που σε όλη την Ευρώπη αναγνωρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα μιας κυβέρνησης να επιλέγει τα μέτρα υλοποίησης των στόχων το χαρακτηρίσατε μονομερή ενέργεια 
  • κανένας άλλος δεν το έχετε πει 
  • είστε βασιλικότεροι του βασιλέως 
  • ήθελα σε αυτό το σημείο να δώσετε εξηγήσεις τι εννοείτε ότι ταυτίζομαι απόλυτα με απόψεις ΔΝΤ σε θέματα αγορά εργασίας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων 
  • Δώσατε συνέντευξη στην Αμερική κ. Μητσοτάκη, δυσφημίσατε τη χώρα, ζητήσατε εκλογές 
  • στόχος σας είναι η οικονομική ασφυξία 
  • θα περιμένετε πολύ ιδίως με αυτές τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις που έχετε
  • ταυτίζεστε με τις απόψεις του ταμείου στα δύο ζητήματα (σ.σ. αγορά εργασίας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις)
  • συμφωνείτε απόλυτα με ομαδικές απολύσεις δηλαδή σε μια χώρα που η ανεργία πήγε στο 27% 
  • και έχετε το θράσος να κατηγορείτε την κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν αριστερά δεξιά 
  • και συμφωνείτε φυσικά με το λοκ άουτ και το συνδικαλιστικό νόμο 
  • δεν σας κατηγορώ για αυτό, δεν κρύβετε τις θέσεις σας 
  • υπερασπίζεστε τους πλούσιους έναντι των φτωχών 
  • συμφωνείτε με τις επιπλέον περικοπές στις συντάξεις και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος 
  • δηλαδή να μην υπάρχουν επικουρικές 
  • και ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχες εσείς σπεύδετε στις ΗΠΑ να πάρετε τις θέσει των δανειστών 
  • ας σας κρίνει ο λαός 
  • στο μόνο που εκφράσατε τη διαφωνία με το ταμείο είναι αυτό που το ΔΝΤ έχει δίκιο, για το χρέος 
  • είναι θράσος να τολμάτε να κατηγορείτε τη σημερινή κυβέρνηση που κάνει αυτό που δεν έκαναν οι άλλοι 
  • να βάλει τάξη σε αυτό που λέγεται διαπλοκή 
  • έχετε  θράσος να λέτε ότι αυτό είναι ολοκληρωτισμός 
  • κατά τη γνώμη σας τα ΜΜΕ θα έπρεπε να μην πληρώνουν φόρους 
  • το θράσος πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα όταν τολμάτε να κατηγορείτε εμάς για τα capital acontrosl και την ασφυξία που προκλήθηκε πέρυσι και φτάσατε ακόμη και στο σημείο, όταν προέκυψε το θέμα με τις διαρροές, όταν βγήκαν δημοσιεύματα από τα wikileaks, εσείς αντί να ασχολείστε με την ουσία αφήνατε άθλια υπονοούμενα για το από πού διέρρευσαν 
  • αντί να συνταχθεί τε με την εθνική θέση ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε συνθήκες ασφυξίας εσείς  καλείτε να αποκαλυφθούν από που έγιναν οι διαρροές 
  • θα τα πούμε 
  • αλλού  να ψάξετε για ενόχους 
  • εμείς θα προχωρήσουμε 
  • η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία που έγινε τον περασμένο Ιούλιο 
  • μπορεί να σας στενοχωρεί ότι ο Σουλτς παίρνει θέση υπεράσπισης της χώρας και  λέει το αυτονόητο ότι κάθε χώρα έχει κυρίαρχο δικαίωμα 
  • η χώρα δεν είναι μόνη και έχει δίκιο και θα το βρει 
  • θα περάσουμε τον κάβο και η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη 
  • με το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση 
  • με την πρότασή μας για το νέο φορολογικό που ρίχνει τα βάρη στα υψηλά εισοδήματα 
  • με την πρόταση για το ασφαλιστικό που είναι πρόταση δικαιοσύνης που εξασφαλίζει βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. 
  • δεν πειράζει ο ελληνικός λαός κατανοεί  γιατί η χώρα έφθασε σε αυτό το σημείο  με τον πιο βίαιο τρόπο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη 
  •  
  • Υπήρχε το διήγημα ότι οι Έλληνες ήταν τεμπέληδες ότι έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους ή ακόμη χειρότερα ότι μαζί τα φάγαμε 
  • στόχος των συνθημάτων η μαζική ενοχοποίηση του ελληνικού λαού 
  • για να την βγάλουν καθαρή μεγαλέμποροι, καναλάρχες, λαθρέμποροι, γκολντε μπόις 
  • δεν μιλάμε για 200 οικογένειες αλλά για μια ισχυρή κοινωνική τάξη 
  • πόσο κόστισε στον λαό η αυτοκρατορία του εύκολου χρήματος; 
  • πόσο κοστίζουν κόμματα, ΜΜΕ και πως το τραπεζικό σύστημα εξυπηρέτησε το κόστος αυτό 
  • και αν τα δάνεια χορηγήθηκαν προ κρίσης, άλλαξε κάτι μετά; 
  • πως βίωσαν όλοι αυτή την κρίση 
  • είχαν τις ίδιες συνέπειες με τους υπόλοιπους πολίτες ή διαχειρίζονταν προνομιακά 
  • αυτά είναι τα κομβικά ερωτήματα που θα απαντήσει η υπό σύσταση εξεταστική 
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Βουλή ολομέλεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ