Μεταμεσονύχτια εμπειρία: Η Αγρυπνία του Πάθους στο Δημοτικό Θεατρο Πειραιά - iefimerida.gr

Μεταμεσονύχτια εμπειρία: Η Αγρυπνία του Πάθους στο Δημοτικό Θεατρο Πειραιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε προπαραμονή Χριστουγέννων με την «Αγρυπνία των Χριστουγέννων», ενώ την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας παρουσίασε την «Αγρυπνία της Αποκριάς».

Για το Πάσχα, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας επιστρέφει και πάλι μεσάνυχτα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί με τη δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT, για να παρουσιάσουν το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca» με τίτλο «Η Αγρυπνία του Πάθους».

Μεταμεσονύχτια εμπειρία: Η Αγρυπνία του Πάθους στο Δημοτικό Θεατρο Πειραιά | iefimerida.gr 0

Νεφέλη Σωτηράκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Δεν πρόκειται για συνηθισμένη παράσταση, δεν διαδραματίζεται σε σκηνή.
Όπως και στις προηγούμενες Αγρυπνίες και εδώ, κατά την άφιξή τους οι θεατές στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, θα παραλάβουν έναν χάρτη που θα τους καθοδηγεί για τα τεκταινόμενα. Θα περάσουν από τους υπόγειους χώρους για να φτάσουν έως το θόλο του θεάτρου.

Στην τρίτη και τελευταία Αγρυπνία, η έννοια του ξένου που διέτρεξε τις δύο προηγούμενες, παίρνει νέες διαστάσεις μέσα από το ψαλμικό κείμενο κατά το οποίο ο Ιωσήφ ο Αριμαθαίας ζητά από τον Πιλάτο το νεκρόσώμα του Ιησού, λέγοντας: «Δος μοι τούτον τον ξένον».

Οι έννοιες του πάθους, του θανάτου, κυριολεκτικού αλλά και συμβολικού, του θρήνου, της ταφής, η σχέση του ανθρώπου με τον άλλο κόσμο, η ξενιτειά του επέκεινα, είναι τα μοτίβα που συνυφαίνουν την αφήγηση της καταληκτικής Αγρυπνίας του κύκλου «Insomnia Greca».

Μεταμεσονύχτια εμπειρία: Η Αγρυπνία του Πάθους στο Δημοτικό Θεατρο Πειραιά | iefimerida.gr 1

Το κοινό έρχεται και φεύγει όποτε θέλει και παρακολουθεί όση ώρα θέλει.

Η «Αγρυπνία του Πάθους» θα κλείσει ξημερώματα με τη συνάντηση συντελεστών και θεατών σε ένα τραπέζι για φαγητό, εναρμονισμένο με τη νηστεία της Μεγάλης Παρασκευής.

Συμμετέχουν: BOUΛOUKI PROJECT: Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη.
Για το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», την «Αγρυπνία του Πάθους», συμπράττουν με τον Κωνσταντίνο Ντέλλα σαράντα performer, ηθοποιοί και χορευτές, μεταξύ των οποίων η Σοφία Μουτίδου, ο Χάρης Αττώνης, ο Μάνος Καρατζογιάννης, η Ρίτα Λυτού, η Φανή Παναγιωτίδου, η Ανδρονίκη Μαραθάκη, η Δέσποινα Σαραφίδου, η Μαρία Κοσκινά.

«Η Αγρυπνία του Πάθους»
Πέμπτη 28 προς Παρασκευή 29 Απριλίου από τις 24:00 έως τις 04:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς, 210 4143310-20
Γενική Είσοδος: 10ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ