Ενόψει άγριων μέτρων η κυβέρνηση επαναφέρει την «ατζέντα» της διαφθοράς - iefimerida.gr

Ενόψει άγριων μέτρων η κυβέρνηση επαναφέρει την «ατζέντα» της διαφθοράς

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι διαρκείς αναβολές και τα πισωγυρίσματα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκαλούν τεράστιο πονοκέφαλο και απόγνωση στο κυβερνητικό «στρατόπεδο».

Έτσι, στο επικοινωνιακό πεδίο, καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ η ανάληψη μιας πρωτοβουλίας που θα στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και σε άλλα θέματα, με το Μαξίμου να φέρνει σε πρώτο πλάνο τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, άλλωστε, τα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα (προσφυγικό, διαπραγμάτευση, φόροι κ.α) και ο εκνευρισμός από τις αλλεπάλληλες γκάφες των υπουργών (δηλώσεις Πολάκη, Tόσκα κ.α) έριξαν «βαριά σκιά» στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ψηλά και πάλι το… λάβαρο της διαφθοράς
Ο πρωθυπουργός επέστρεψε τα ξημερώματα από τις Βρυξέλλες, έπειτα από την περιοδεία που πραγματοποίησε-εκτάκτως- στην Ευρώπη. Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει – πολλώ δε μάλλον να διαβεβαιώσει- αν η πολιτική στήριξη που στην κυβέρνηση λένε ότι κατάφερε να λάβει, θα μετατραπεί σε χειροπιαστά αποτελέσματα για να περάσει το τεστ της αξιολόγησης.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα… προνομιακό πεδίο άσκησης πολιτικής για την ίδια. Αυτό, δεν είναι άλλο από τη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή με θέμα τη χρηματοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Τι θα πει ο Τσίπρας
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την ομιλία του, προχωρώντας σε πρώτη φάση σε ένα μικρό «απολογισμό» για την αξιολόγηση και για το πού βρισκόμαστε. Θα δώσει δε «εξηγήσεις» για την πρωτοβουλία να κατατεθούν τα δύο νομοσχέδια στη Βουλή.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας θα δώσει στίγμα για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του σε Παρίσι και Στρασβούργο και θα ακολουθήσει το «κυρίως πιάτο» που αφορά στις δανειοδοτήσεις. Ειδικά για το τελευταίο, κυβερνητικός αξιωματούχος εξηγεί στο iefimerida.gr ότι η κυβέρνηση θέλει να έρθουν στο φως όλα: « Το πώς δόθηκαν όλα αυτά τα δάνεια, γιατί, και ποιές εξασφαλίσεις εντέλει είχαν».
Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός θα σηκώσει στα ύψη τους τόνους από το βήμα της Ολομέλειας, εγκαλώντας τέλος τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι τόσα χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση μέτρα διαφθορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ