Europa League: Πρόκριση έπος της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ (4-3) – Πέρασαν Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη και Σαχτάρ [βίντεο] - iefimerida.gr

Europa League: Πρόκριση έπος της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ (4-3) – Πέρασαν Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη και Σαχτάρ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το πρώτο 10λεπτο η Ντόρτμουντ πίστεψε ότι... καθάρισε την πρόκριση στο «Ανφιλντ» αλλά η Λίβερπουλ σε ένα ματς - έπος έκανε την φοβερή ανατροπή και κέρδισε 4-3 και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League.

Η γερμανική ομάδα μετά το 1-1 στην έδρα μπήκε δυνατά μέσα στην έδρα της Λίβερπουλ με δύο γρήγορα γκολ του Μιχταριάν (5') και Ομπαμεγιάνγκ (9'), με τον Ορίτζι (48') να μειώνει αλλά ο Ρόις 9 λεπτά μετά ανέβασε την διαφορά των γκολ με τον Κουτίνιο (66') να μειώνει εκ νέου. Ομως εκεί ξεκίνησε η μεγάλη ανατροπή με τον Σακό στο 78' να κάνει το 3-3 και στο 91' ο Λόβρεν να βάζει το μεγάλο γκολ της πρόκρισης!

Στο «Σάντσες Πιθχουάν» είχαμε μεγάλο ποδοσφαιρικό θρίλερ. Η Μπιλμπάο παρά την ήττα της στο πρώτο ματς μέσα στην έδρα της με 1-2 έκανε την ανατροπή και έστειλε το ματς στην παράταση. Αρχικά το 0-1 έκανε ο Αντούριθ στο 57', αλλά ο Γκαμέιρο δύο λεπτά μετά ισοφάρισε. Στο 80' ο Ραούλ Γκασία έκανε το 1-2 για την Μπιλμπάο και έστειλε το παιχνίδι στην έξτρα διαδικασία, όπου παρά τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες δεν μπήκε γκολ και φτάσαμε στα πέναλτι.

Εκεί ο Σόρια για την Σεβίλλη απέκρουσε ένα πέναλτι (5-4 τελικό σκορ στα πέναλτι) και έστειλε την ομάδα του για 4η σερί χρονιά στα ημιτελικά.

Η Βιγιαρεάλ μετά το 2-1 στην Ισπανία πήγε στην Πράγα και έκανε... πάρτι. Κέρδισε με 2-4 την Σπάρτα και πέρασε πανηγυρικά. Ο Μακαμπού σκόραρε στο 5' και το 49', ο Καστιλέχο στο 43' και ο Λάφατα έβαλε αυτογκόλ στο 45', ενώ μείωσε για τους Τσέχους ο Ντόκαλ στο 65' και ο Κρέιτσι στο 71'.

Στην Ουκρανία η Σαχτάρ με ψυχολογία στα ύψη «τελείωσε» την Μπράγκα μια και καλή κερδίζοντας την 4-0. Τα γκολ έβαλαν οι Σρνα (25' πεν), και Κοβαλένκο (50') με τον Φερέιρα της Μπράγκα να βάζει δύο αυτογκόλ (42' και 74').

Ετσι, στα ημιτελικά του Europa League πέρασαν η Ντόρτμουντ, η Σεβίλλη, η Βιγιαρεάλ και η Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europa League Ντόρτμουντ Λίβερπουλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ