Διευκολύνσεις και εξαιρέσεις για το τέλος ακινήτων - iefimerida.gr

Διευκολύνσεις και εξαιρέσεις για το τέλος ακινήτων

ΔΕΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διορθώσεις των λαθών που παρατηρούνται σε πολλά εκκαθαριστικά του τέλους ακινήτων της ΔΕΗ, περισσότερες δόσεις στην καταβολή του τέλους, καθώς και εξαιρέσεις από την πληρωμή για τις οικονομικά αδύνατες ομάδες του πληθυσμού αποφασίστηκαν σήμερα από την ΔΕΗ και τους Δήμους προκειμένου να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με τα εσφαλμένα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Αυτά αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη σήμερα στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην οποία συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Ασκούνη, τον γενικό γραμματέα Δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Κοιμήση και τον γενικό διευθυντή κ. Τάκη Βασιλείου. Μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και οι αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

-Η ΔΕΗ θα στείλει στους δήμους - ένα αντίγραφο θα αποσταλεί και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου. Στη συνέχεια οι δήμοι θα καλέσουν τους δημότες τους για να διορθώσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα λανθασμένα στοιχεία ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις καταβολής του τέλους ακινήτων.

-Δόθηκε εντολή από τον κ. Βενιζέλο να συμπληρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες. Ειδικότερα, το υπουργείο θα προχωρήσει σε εξαιρέσεις ανέργων, αναπήρων, υπερηλίκων και ενδεχομένως ατόμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

-Η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Επίσης, επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας σύμφωνα με το υπουργείο έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες. Ειδικότερα μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα κριθεί ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας είναι αναρμόδιο να κρίνει θέματα φόρων και τελών.

Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ είναι στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων.

Αποφασίστηκε μάλιστα όλο αυτό το σύστημα να επεκταθεί και στα ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να επιλύονται τα προβλήματα στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του μέτρου.

Η ΓΓΠΣ θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση που να ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν ήδη επιλύσει τα προβλήματά τους μέσω sms να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής συμπληρωματικών μηνυμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ