Οι οικονομικοί εισαγγελείς ψάχνουν τους Eλληνες στις λίστες των Panama Papers - iefimerida.gr

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ψάχνουν τους Eλληνες στις λίστες των Panama Papers

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βροχή αιτημάτων δικαστικών συνδρομών αναμένεται να ...πέσει τις επόμενες ήμερες για την αποκάλυψη των φυσικών προσώπων αλλά και των εταιρειών που συνδέονται με την Ελλάδα και εμφανίζονται στα panama papers.

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για πρόσωπα τα οποία κρύβονται πίσω από υπεράκτιες εταιρείες σ’ ένα από τους γνωστότερους φορολογικούς παραδείσους.

Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που έχουν ξεκινήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αποστείλουν την ερχόμενη εβδομάδα τα πρώτα αιτήματα στις δικαστικές αρχές του Παναμά προκειμένου να έρθουν στο φως στοιχεία τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του προκειμένου να διερευνηθεί αν συμμετείχαν σε ένα πάρτι φοροδιαφυγής αλλά και απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων.

Κλιμάκιο οικονομικών εισαγγελέων έχει ήδη εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για να συσχετιστούν όλα τα στοιχεία από τις λίστες(Λαγκάρντ, Μπόργιανς κλπ) που βρίσκονται στα χέρια τους και να εντοπιστούν όλα τα πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος στο εξωτερικό. Τα στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα της ένωσης δημοσιογράφων δείχνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει στις σχετικές λίστες ερευνόμενης φοροδιαφυγής 223 εταιρείες και 64 πελάτες, η δε Κύπρος έχει 3.636 εταιρείες και 109 πελάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Panama Papers
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ