Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας: Εξισορρόπηση παραγωγής πετρελαίου και ζήτησης στο επόμενο εξάμηνο - iefimerida.gr

Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας: Εξισορρόπηση παραγωγής πετρελαίου και ζήτησης στο επόμενο εξάμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς εξισορρόπηση τείνει η αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), η οποία προβλέπει μείωση της παγκόσμιας παραγωγής λόγω των εξασθενημένων τιμών.

Βάσει των εκτιμήσεων της ΙΕΑ, σε έξι μήνες, το ημερήσιο πλεόνασμα θα έχει υποχωρήσει σημαντικά στα 200.000 βαρέλια από 1,5 εκατ. βαρέλια σήμερα.

Η παραγωγή εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται να υποχωρήσει το περισσότερο από το 1992, καθώς η σχιστολιθική παραγωγή κλονίζεται από τις χαμηλές τιμές. Την ίδια στιγμή η προσπάθεια του Ιράν να αποκαταστήσει τις εξαγωγές συναντά εμπόδια ακόμα και μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων, αναφέρει η Υπηρεσία.

Η καθίζηση της τιμής του αργού έχει προκαλέσει μείζονα οικονομικά προβλήματα, γεγονός που συνεπάγεται τις μειωμένες επενδύσεις στον κλάδο του πετρελαίου, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της παραγωγής.

Ως εκ τούτου, η ΙΕΑ εκτιμά ότι σε έξι μήνες, η παγκόσμια παραγωγή αργού θα έχει ισοσκελιστεί στα επίπεδα της παγκόσμιας ζήτησης.

Στο μεταξύ οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στη Ντόχα του Κατάρ στις 17 Απριλίου σε μια νέα προσπάθεια να οριστικοποιήσουν το σχέδιο τους για το πάγωμα της παραγωγής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια υπερπροσφορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ