Εμπειρία: Ρέκβιεμ για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής-Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής - iefimerida.gr

Εμπειρία: Ρέκβιεμ για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής-Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Human Requiem είναι μία ξεχωριστή μουσική παράσταση που καταργεί τα όρια μεταξύ κοινού και σκηνής και πραγματοποιείται τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Κύκλου Αdagio – Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, τη Μεγάλη Τρίτη 26 και τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Εμπειρία: Ρέκβιεμ για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής-Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής  | iefimerida.gr 0

Το Human Requiem, είναι έργο βασισμένο στο Γερμανικό ρέκβιεμ του Μπραμς και αποτελεί ύμνο, όχι για αυτούς που έφυγαν, αλλά προς τη ζωή και την αλληλεγγύη.

Εμπειρία: Ρέκβιεμ για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής-Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής  | iefimerida.gr 1

Οι κορυφαίοι ερμηνευτές Μάρλις Πέτερσεν, αγαπημένη σοπράνο του ελληνικού κοινού και ο διεθνής Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, συμπράττουν με ένα από τα καλύτερα χορωδιακά σύνολα παγκοσμίως, τη φημισμένη Χορωδία της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου που συνεργάζεται μόνιμα με την περίφημη Φιλαρμονική της ίδιας πόλης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Χάις Λέναρς.

Εμπειρία: Ρέκβιεμ για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής-Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής  | iefimerida.gr 2

Παρουσιάζουν μια πρωτοποριακή διαδραστική εκδοχή του Γερμανικού ρέκβιεμ του Γιοχάννες Μπραμς (1833-1897) η οποία καταργεί τα όρια ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό. Η χορωδία βρίσκεται επί σκηνής με τους τραγουδιστές και το κοινό σε κίνηση, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η απόσταση μεταξύ σκηνής και ακροατών, γεγονός που καταργεί τον παραδοσιακό τρόπο πρόσληψης της μουσικής σε μια συναυλία. Στις μέχρι τώρα παραστάσεις τους, χρησιμοποιούν κούνιες.

Τους συνοδεύουν μουσικά οι διακεκριμένοι πιανίστες Άνγκελα Γκάσσενχουμπερ και Φίλιπ Μάγερς. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Γιόχεν Ζάντιγκ και η δραματουργία στους Ίλκα Ζάιφερτ και Σάσα Βαλτς, με καλλιτεχνικούς συνεργάτες τον Ντάβιντε Καμπλάνι και την Κλαούντια Ντε Σέρπα Σοάρες, που φροντίζουν για την κίνηση καλλιτεχνών και κοινού επί σκηνής.

Εμπειρία: Ρέκβιεμ για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής-Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής  | iefimerida.gr 3

Η εικαστική επιμέλεια είναι του Μπραντ Ουάνγκ. Τους φωτισμούς υπογράφει ο Γεργκ Μπίτνερ. Χρέη βοηθού μαέστρου έχει αναλάβει ο Νίκολας Φινκ.
Εμφανίζονται παιδιά από την πολυπολιτισμική παιδική χορωδία POLYPHONICA.

Εμπειρία: Ρέκβιεμ για τη ζωή στο Μέγαρο Μουσικής-Το κοινό θα βρίσκεται επί σκηνής  | iefimerida.gr 4

Human Requiem- Ύμνος στη ζωή και την αλληλεγγύη
Μ. Τρίτη 26 και M. Τετάρτη 27 Απριλίου (21:00)
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Είσοδος 20 ευρώ, ειδικές τιμες 10 ευρώ ADAGIO−ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μουσικής Human Requiem
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ