Εμπόριο: Εκπτωση 20% για τουρίστες από τέσσερις χώρες- Διαφορετικές κάθε χρόνο - iefimerida.gr

Εμπόριο: Εκπτωση 20% για τουρίστες από τέσσερις χώρες- Διαφορετικές κάθε χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκπτωση 20% θα δίνουν τα εμπορικά καταστήματα κάθε χρόνο για τους τουρίστες από «4 τιμώμενες χώρες», σε μια προσπάθεια τόνωσης τόσο του τουρισμού όσο και του ελληνικού εμπορίου.

Για το 2016 οι τέσσερις τιμώμενες χώρες θα είναι το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ και για το 2017 οι τιμώμενες χώρες - περιοχές είναι η Κίνα, το Ιράν, τα Δυτικά Βαλκάνια και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ανακοίνωση της σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εξωτερικών, εκτός από τους τουρίστες, κερδισμένοι θα είναι και οι έμποροι και αυτό γιατί αν οι χρεώσεις γίνονται στο νόμισμα του πελάτη τότε η προμήθεια των τραπεζών από τη χρήση POS χρεώνεται στον πελάτη και όχι στην επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά.

Σημειώνεται πως οι τουρίστες των συγκεκριμένων χωρών, ως πολίτες τρίτων χωρών λαμβάνουν ήδη απαλλαγή φόρου για τις αγορές που κάνουν εντός Ελλάδος και η μείωση τιμή γίνεται μεγαλύτερη με την έξτρα έκπτωση του 20%.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχει και η Aegean, στις πτήσεις της οποίας θα διανέμονται φυλλάδια προκειμένου να ενημερώνονται οι τουρίστες για την παροχή έκπτωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρίστες εκπτώσεις ΕΣΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ