Ιχθυοπώλης σώζει σπάνιο μπλέ αστακό - iefimerida.gr

Ιχθυοπώλης σώζει σπάνιο μπλέ αστακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι χρώμα έχουν οι αστακοί; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, γιατί έκανε την εμφάνισή του μπλε αστακός ο οποίος γλύτωσε την τελευταία στιγμή, πριν καταλήξει ως «λιχουδιά» σε κάποιο τραπέζι.

Ο σπάνιος μπλε αστακός αλιεύτηκε από ψαράδες ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Σκωτίας και σύντομα βρέθηκε να πωλείται στην ψαραγορά του Λονδίνου.

Χάρη στον ιχθυοπώλη Rex Goldsmith, ο οποίος αντιλήφθηκε τη σπανιότητα του αστακού, τον αγόρασε πριν τον παραδώσει στους ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.

Οι επιστήμονες του Μουσείου εκτιμούν ότι ο τυχερός ευρωπαϊκός αστακός, που κανονικά είναι πιο σκουρόχρωμος, οφείλει το ασυνήθιστο χρώμα του σε μια σπάνια γενετική ποικιλία.

Τώρα ο αστακός είναι ασφαλής στο ενυδρείο του Λονδίνου, όπου και θα αρχίσει να εκτίθεται ικανοποιώντας την περιέργεια των επισκεπτών που θα σπεύσουν να τον δουν από κοντά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ