Έκτακτη εισφορά και τέλος ακινήτων «γονατίζουν» τα ξενοδοχεία - iefimerida.gr

Έκτακτη εισφορά και τέλος ακινήτων «γονατίζουν» τα ξενοδοχεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την χαριστική βολή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δίνουν η έκτακτη εισφορα και το τέλος ακινήτων σύμφωνα με εκπροσώπους των ξενοδόχων, καθώς τα μικρής δυναμικότητας ξενοδοχεία καλούνται να πληρώσουν μέχρι και 20.000 ευρώ και σε συνδιασμό με την έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που αύριο ανοίγει τις πύλες της, «ο κ. Βενιζέλος μας κορόιδεψε και επέλεξε να εξαιρέσει από το τέλος μόνο τους βιομηχάνους και βιοτέχνες και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών ότι θα εξαιρεθούν τα ξενοδοχεία".

Τα μέλη του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη επιβάρυνση αναλογεί ποσοστιαία στο 15% με 20% του τζίρου τους, με τα ξενοδοχεία της Αθήνας να υφίστανται την μεγαλύτερη πίεση ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν βάλει λουκέτο δέκα ξενοδοχεία στην περιοχή της Αττικής.

Την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ξενοδοχεία της Αθήνας φανερώνουν και οι λογιστικοί πίνακες που δημοσίευσαν τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του προορισμού. Το μεν Χίλτον στο εννεάμηνο εμφάνισε πτώση 66% στα κέρδη μετά από φόρους φτάνοντας τα 400.000 ευρώ, ενώ το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κατά το μήνα Οκτώβριο, ως αποτέλεσμα των γεγονότων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Πλατεία Συντάγματος, εμφάνισε μείωση εσόδων 41%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ