Γιώργος Ζάμπας: Το πρωί σύμβουλος Βούτση, το βράδυ τραγουδάει «Πιάσε το λεβιέ, κούνα το λεβιέ» [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιώργος Ζάμπας: Το πρωί σύμβουλος Βούτση, το βράδυ τραγουδάει «Πιάσε το λεβιέ, κούνα το λεβιέ» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωί περνάει το κατώφλι του Κοινοβουλίου και το βράδυ πιάνει το μικρόφωνο και εν μέσω λουλουδοπόλεμου τραγουδάει γνωστές επιτυχίες σε στέκι της παραλιακής. Ο λόγος για τον Γιώργο Ζάρμπα, έναν ακόμη άνθρωπο που βρέθηκε στο Κοινοβουλίου ως μετακλητός υπάλληλος, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Από μικρός ο Γιώργος Ζάρμπας είχε δείξει την κλίση του στο τραγούδι, αρχικά φτιάχνοντας το σχολικό του συγκρότημα WC και στη συνέχεια τραγουδώντας σε διάφορες, μικρές πίστες. Και αν οι πύλες των μεγάλων δισκογραφικών και των μεγάλων κέντρων διασκέδασης να άνοιξαν γι' αυτόν, ωστόσο, η πύλη του Κοινοβούλιου ήταν ανοιχτή και η θέση μετακλητού υπαλλήλου άδεια.

Γιώργος Ζάμπας: Το πρωί σύμβουλος Βούτση, το βράδυ τραγουδάει «Πιάσε το λεβιέ, κούνα το λεβιέ» [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ετσι, εδώ και λίγο καιρό εργάζεται στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Τις Παρασκευές του, ωστόσο, μετά την πρωινή του δουλειά κοντά στον κ. Βούτση, στου οποίου το γραφείο είναι και διορισμένος, κατεβαίνει στην παραλιακή και στο μεζεδοπωλείο «Ελλάδος Εικόνες». Εκεί, πιάνει το μικρόφωνο και διασκεδάζει τον κόσμο τόσο με τα δικά του τραγούδια όσο και με γνωστές επιτυχίες. Από το μαγαζί παίρνει τρία μεροκάματα, ενώ οι ευκαιρίες για εξτραδάκια στην επαρχία δεν λείπουν. Βέβαια, τα εξτραδάκια θα πρέπει να τα περιορίσει, μιας και οι υποχρεώσεις του ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νίκου Βούτση προηγούνται.

Το ότι ο κ. Ζάρμπας συνεχίζει να εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα και παράλληλα στο γραφείο του προέδρου της Βουλής έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στα κέντρα που εμφανίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Φυσικά, και οι επιχειρήσεις δεν διαφημίζουν ποια ακριβώς είναι η πρωινή δουλειά του τραγουδιστή, καθώς δεν μπορούν να ξέρουν την αντίδραση ορισμένων πελατών.

Ο πατέρας του τραγουδιστή, στέλεχος του Συνασπισμού

Ο Νίκος Βούτσης δεν θέλησε να διαφοροποιηθεί από άλλα στελέχη της κυβέρνησης και έτσι επέλεξε να στελεχώσει το γραφείο του με έναν «δικό» του, αντί να επιλέξει κάποιον άνεργο πτυχιούχο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Κάνεις δεν ξέρει ποια είναι τα πραγματικά κριτήρια επιλογής του Γιώργου Ζάρμπα, πέρα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής.

Γεγονός πάντως είναι πως ο πατέρας του τραγουδιστή, Κώστας Ζάρμπας, κορυφαίος πολιτικός μηχανικός, υπήρξε δραστήριο μέλος του Συνασπισμού και υποψήφιος της παράταξης του ΣΥΝ στο ΤΕΕ.

Ο Κώστας Ζάρμπας επί 25 χρόνια ασχολείτο με τα έργα αποκατάστασης των μνημείων της Ακρόπολης, διατελώντας, μάλιστα, και διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μάλιστα, έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών αλλά και από τον οργανισμό Europa Nostra.

Εχει εκπόνηση μελέτες και επέβλεψε αναστηλωτικές εργασίες σε μνημεία στη Βεργίνα, στα Λευκάδια Ναούσης, στην Πέλλα, στην Ολυμπία, στη Νεμέα, στη Δήλο, στη Νάξο, στη Νικόπολη, στη Μεσσήνη, στο Αγιον Ορος, στο Ορος Σινά και αλλού.

Ποιος, όμως, θυμάται τον Οκτώβριο του 2007, τον σημερινό πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα, λίγους μήνες πριν εκλεγεί πρόεδρος του Συνασπισμού, να βρίσκεται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα και να παρακολουθεί την έναρξη της εναέριας μεταφοράς των εκθεμάτων από το Μουσείο του Βράχου της Ακρόπολης στο νέο Μουσείου, ύστερα από πρόσκληση του κ. Ζάρμπα.

Γιώργος Ζάμπας: Το πρωί σύμβουλος Βούτση, το βράδυ τραγουδάει «Πιάσε το λεβιέ, κούνα το λεβιέ» [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο πατέρας απαντά για τον γιο: Ο Βούτσης τον διάλεξε γιατί του έχει εμπιστοσύνη

Στις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» σχετικά με τον γιο του, απάντησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Κώστας Ζάρμπας.

Επιβεβαιώνει το ότι ο γιος του εργάζεται και στη Βουλή αναφέρει: «Δεν πρόκειται για σύμβουλο. Επελέγη από τον Ν. Βούτση επειδή τον γνώριζε προσωπικά και έχει την εμπιστοσύνη του, δηλαδή με τα κριτήρια που έχουν άπαντες και απανταχού για αυτή την κατηγορία προσωρινών υπαλλήλων. Έχω βαθύτατη εκτίμηση στον Ν. Βούτση από τα φοιτητικά μας χρόνια για το ήθος και την ακεραιότητά του. Άλλωστε αυτή αναγνωρίζεται και από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Δεν περίμενα να διορίσει τον Γιώργο για να τον εκτιμήσω, ούτε το σχεδιάζαμε επί 45 χρόνια. Ούτε σύμβουλος, ούτε κολλητός ο Γιώργος λοιπόν».

«Από που προκύπτει ότι ο ΓΖ είναι ''σύμβουλος'', σε τι να συμβουλεύσει τον Βούτση; Μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Προέδρου είναι και διοικητική δουλειά κάνει, όπως και η πλειονότητα των μετακλητών. Το πτυχίο του ΕΚΠΑ είναι υπεραρκετό για τα καθήκοντα αυτά», προσθέτει.

Στην ανάρτηση, μάλιστα, σχολιάζει και την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της εφημερίδας:
«Δυστυχώς οι τραμπούκοι με τις βαριοπούλες, αυτοαποκαλούμενοι ''Ρουβίκωνας'', φρόντισαν να του προσφέρουν ένα δώρο προχθές: Μια ανέλπιστη διαφήμιση και ηρωοποίηση, σαν να ήταν το οχυρό της αδέσμευτης δημοσιογραφίας που πολιορκείται», εκτοξεύοντας παράλληλα και ύβρεις για το έντυπο.

Γιώργος Ζάμπας: Το πρωί σύμβουλος Βούτση, το βράδυ τραγουδάει «Πιάσε το λεβιέ, κούνα το λεβιέ» [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Γιώργος Ζάμπας: Το πρωί σύμβουλος Βούτση, το βράδυ τραγουδάει «Πιάσε το λεβιέ, κούνα το λεβιέ» [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ