Σαρκοζί: «Η Κάρλα δεν έχει πολύ γάλα» - iefimerida.gr

Σαρκοζί: «Η Κάρλα δεν έχει πολύ γάλα»

Νικολά Σαρκοζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα εν οίκω μη εν δήμω έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και παρόλο που ο Νικολά Σαρκοζί έχει ελληνικές ρίζες, φαίνεται πως αδιαφορεί πλήρως για το αρχαίο ρητό, καθώς μίλησε δημόσια για τις προσπάθειες της γυναίκας του, Κάρλα Μπρούνι, να θηλάσει τη νεογέννητη κόρη τους, Ζουλιά.

Μιλώντας σε νεαρές μητέρες σε υπηρεσία παροχής επιδομάτων σε οικογένειες στη νοτιοδυτική Γαλλία, Σαρκοζί είπε: «Η Κάρλα θηλάζει το μωρό. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί πολύ καλή προστασία ενάντια στις ασθένειες και τις αλλεργίες. Για τη γυναίκα όμως είναι χαρά, αλλά και ένα είδος σκλαβιάς. Παρόλα αυτά απελευθερώνει τους άντρες από την ευθύνη, διότι δεν έχουμε το πρόβλημα να ταΐζουμε το μωρό με το μπιμπερό. Δεν χρειάζεται να σηκωνόμαστε μέσα στη νύχτα, αν και εγώ από αλληλεγγύη, ανοίγω το ένα μάτι. Ξέρετε όμως, η Κάρλα ανησυχεί ότι δεν έχει πολύ γάλα».

Οι δηλώσεις του γάλλου προέδρου περί θηλασμού και σκλαβιάς αν και έγιναν σε μια προσπάθειά του να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του, προκάλεσαν αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκαν ως και μισογύνικες. Ήδη, πολλές γυναικείες οργανώσεις χαρακτήρισαν την άποψή του απαρχαιωμένη ενώ τον κατηγόρησαν ότι αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να θηλάσουν το μωρό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ