ΤΑΪΠΕΔ: Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - iefimerida.gr

ΤΑΪΠΕΔ: Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι έχουν υποβάλει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ αναμένεται το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών, είπε στο Reuters την Τρίτη ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

O κ. Πιτσιόρλας είπε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επιβεβαίωσε υπάρχει ενδιαφέρον και από τους Ιταλικούς Σιδηρόδρομους. «Έχουμε ενδιαφέρον από τους ιταλικούς σιδηροδρόμους, το έχουν δηλώσει επισήμως ήδη, και περιμένουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους, από τη ΓΕΚ- Τέρνα ... είτε μαζί, είτε χώρια ο καθένας», είπε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. «Και έχουμε και μία αναμονή να εκδηλώσει ενδιαφέρον η COSCO », πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, της ΕΕΣΤΥ, ο Πιτσιόρλας δήλωσε ότι οι δύο από τους τρεις προεπιλεγέντες, η γαλλική Alstom και η γερμανική Siemens, διατηρούν το ενδιαφέρον τους.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για πλειοψηφικό πακέτο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα μετατεθεί στα τέλη Ιουλίου από τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο Πιτσιόρλας.

«Με το που θα έχουμε εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε. «Αυτό που σε κάθε περίπτωση εμείς θα διασφαλίσουμε και στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σημαντικό ποσό επενδύσεων».

Η δανέζικη APM Terminals, η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services ICTS, και η P&O Steam Navigation Company (DP World) που εδρεύει στο Ντουμπάι έχουν εκδηλώσει πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είπε ο Πιτσιόρλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ