Οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες στο δρόμο για τελική συμφωνία ή... μπουρλότο - iefimerida.gr

Οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες στο δρόμο για τελική συμφωνία ή... μπουρλότο

Η παύση των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν θα τεθούν στο τραπέζι της καθιερωμένης άτυπης κυβερνητικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη Βουλή υπό τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία υπουργών και στενών του συνεργατών.

Δεδομένο θεωρείται ότι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων θα αποτελέσουν το κύριο «μενού» της συζήτησης, ενώ αμέσως μετά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου και αναμένεται να δώσει περισσότερα πληροφορίες για το που ακριβώς βρισκόμαστε.

Οι επόμενοι «σταθμοί»
• 15-17 Απριλίου: πραγματοποιείται η εαρινή Σύνοδος του Ταμείου. Η κυβέρνηση προσδοκά από τις συναντήσεις που θα γίνουν στο παρασκήνιο, να βγει «λευκός καπνός» και για τη γενικότερη κατάσταση της διαπραγμάτευσης (για όσα θέματα ενδεχομένως μείνουν ανοικτά) και για τις συζητήσεις που αφορούν στο χρέος
• 22 - 23 Απριλίου: συνεδριάζει το eurogroup στο Άμστερνταμ, και οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για την Ελλάδα

Έτοιμος και για πολιτική διαπραγμάτευση ο Τσίπρας
Την ίδια ώρα, κυβερνητικός αξιωματούχος δεν απέκλειε το αμέσως επόμενο διάστημα -και εφόσον κριθεί αναγκαίο για να κλείσει η διαπραγμάτευση- να ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας σε κορυφαίο επίπεδο ο πρωθυπουργός με στόχο την πολιτική διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, όπως εξηγούσε στο iefimerida.gr " μέχρι τότε θα πρέπει να έχει υπάρξει αρκετή σύγκλιση, ώστε το κενό που θα κληθεί να καλύψει η πολιτική διαπραγμάτευση να είναι μικρό".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ