Το καλό, το κακό και το εναλλακτικό σενάριο για την Ελλάδα -Μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων - iefimerida.gr

Το καλό, το κακό και το εναλλακτικό σενάριο για την Ελλάδα -Μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική τροπή λαμβάνουν οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θερσμούς καθώς χθες στις 2 τα μεσάνυχτα διεκόπησαν οι συζητήσεις καθώς οι δυο πλευρές δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Εκπρόσωποι των Θεσμών και ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Οι συζητήσεις επομένως θα μεταφερθούν εκεί. Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να σημειώνει ότι υπάρχει πρόοδος σε πολλά σημεία, αλλά το χάσμα σε διάφορα θέματα να είναι υπαρκτό, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συζητήσει με Ελληνες και Ευρωπαίους εκπροσώπους τι τελικά μπορεί να γίνει.

Σχεδόν δεδομένο είναι ότι θα βάλει όρο οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν να εγγυηθούν πώς θα ελαφρύνουν όσο χρειάζεται το ελληνικό χρέος. Αν στην Ουάσινγκτον επιτευχθεί συμφωνία για λιγότερο σκληρά μέτρα και εγγυήσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, οι συζητήσεις θα επαναληφθούν στην Αθήνα από Δευτέρα.

Το καλό, το κακό σενάριο και το ενδιάμεσο σενάριο

Το καλό σενάριο είναι στην Ουάσινγκτον να πάει καλά η συζήτηση και να υπάρξει συμφωνία μέχρι την άλλη Πέμπτη, πριν το Eurogroup της 22ας Απριλίου. Αν υπάρξει συμφωνία, το Eurogroup θα εγκρίνει τη χορήγηση των δόσεων.

Το ενδιάμεσο σενάριο, βρίσκεται κάπου στη μέση: Στην Ουάσινγκτον να μπει η παράμετρος «ελάφρυνση χρέους», στις 22 Απριλίου το Eurogroup να δεσμευτεί να ξεκινήσουν οι κυβερνήσεις τις διαδικασίες για το χρέος, αλά να μην υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα και εκταμίευση δόσης, κάτι που θα γίνει σε έκτακτο στις 29 Απριλίου πιθανότατα.

Το κακό σενάριο είναι να μην υπάρξει η συμφωνία ούτε στην Ουάσιγκτον, ούτε στις 22 Απριλίου. Αυτό μπορεί να σημαίνει οικονομική ασφυξία για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ