Ν. Ζηλανδία: Εντολή σε μαθήτριες να φοράνε πιο μακριές φούστες -Για να μην αποσπούν μαθητές και καθηγητές - iefimerida.gr

Ν. Ζηλανδία: Εντολή σε μαθήτριες να φοράνε πιο μακριές φούστες -Για να μην αποσπούν μαθητές και καθηγητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μαθήτριες ενός γυμνασίου στη Νέα Ζηλανδία πήραν εντολή να φορούν φούστες μέχρι το ύψος του γονάτου, προκειμένου να μην αποσπούν την προσοχή των συμμαθητών τους και των καθηγητών.

Στο συγκεκριμένο γυμνάσιο στο Οκλαντ, κάλεσαν περίπου 40 μαθήτριες σε συγκέντρωση, προκειμένου να ακούσουν τον διευθυντή να τους λέει ότι πρέπει να κυκλοφορούν με πιο μακριές φούστες, σύμφωνα με το Newshub.

Η απόφαση αυτή είχε στόχο «να είστε ασφαλείς, να μην μπαίνουν ιδέες στα αγόρια και να δημιουργηθεί ένα καλό εργασιακό περιβάλλον για τους άνδρες του προσωπικού», όπως τους είπε ο διευθυντής.

Ομως, όλα αυτά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις μαθητών, γονέων, αλλά και φεμινιστριών. «Με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό. Στέλνε στις νεαρές κοπέλες το μήνυμα ότι είναι υπεύθυνες για τη σεξουαλική συμπεριφορά των αγοριών. Και στέλνει ένα κακό μήνυμα στα αγόρια, ότι η σεξουαλική συμπεριφορά τους είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε η Ντέμπορα Ράσελ, λέκτορας στο πανεπιστήμιο Μάσεϊ.

Η Σέιντ Τάτλ, μία από τις μαθήτριες που κλήθηκε σε αυτή τη συνάντηση, δήλωσε ότι δεν είχε ενστάσεις για τον ίδιο τον κανονισμό, αλλά για το σκεπτικό που τον υπαγορεύει. «Το πρόβλημα δεν είναι ο κανονισμός. Το πρόβλημα είναι όταν μπαίνουν στο στόχαστρο τα κορίτσια γιατί τα σώματά τους αποσπούν τα αγόρια», είπε η μαθήτρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Ζηλανδία φούστα μαθήτριες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ