Ο Βαρουφάκης απαντά για την «περίεργη δήλωση»: Με τα αυτάκια μου τους άκουσα όχι με κοριό - iefimerida.gr

Ο Βαρουφάκης απαντά για την «περίεργη δήλωση»: Με τα αυτάκια μου τους άκουσα όχι με κοριό

Credit: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 4 ημέρες της έκτασης που πήρε στην κοινή γνώμη και σε ΜΜΕ, απόσπασμα παλαιότερης δήλωσής του ότι «ακούγαμε τους τροϊκανούς, όταν δεν το ήξεραν» ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι δεν εννοούσε υποκλοπές.

«Ανθρακες ο θησαυρός» υποστηρίζει ο πρώην ΥΠΟΙΚ ισχυριζόμενος ότι είχε ακούσει με τα αυτιά του και όχι με κοριούς συνομιλίες των στελεχών της Τρόικα.

Οπως υποστήριξε, σε απάντησή του στο The Press Project – όπου είχε δώσει και την περίφημη συνέντευξη τον Ιούλιο του 2015, λίγο μετά την παραίτησή του – η φράση του «οι Τροϊκανοί, συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε...» δεν ήταν απόρροια «κοριών» ή υποκλοπών.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ αντεπιτίθεται κατηγορώντας για «ατζαμοσύνη» την «τρόικα εσωτερικού», με άλλα λόγια όσους ήγειραν ερωτήματα για την επίμαχη φράση του.

«Άκουσα, πράγματι, με τα αυτιά μου να λέει στέλεχος του ΔΝΤ σε στέλεχος της Κομισιόν: «Μην τους δώσετε τίποτα γραπτό!» Πως το άκουσα; Με κοριό; Με ακτίνες λέιζερ που αντανακλούσαν στο γυαλί του παραθύρου τους; Τίποτα από αυτά. Με τα αυτάκια μου το άκουσα καθώς μιλούσαν μπροστά μου χωρίς να έχουν καταλάβει ότι ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο, περιμένοντας να ξανα-αρχίσει το Eurogroup στο οποίο συμμετείχαμε» λέει ο Γ. Βαρουφάκης και καταλήγει: «Ας το πάρουν χαμπάρι οι της τρόικας του εσωτερικού: Οι τροϊκανοί αφέντες τους δεν είναι μόνο ανεκδιήγητοι όσον αφορά την μακροοικονομική τους κατάρτιση ή την δυνατότητά τους να συνεννοούνται μεταξύ τους. Είναι και ατζαμήδες».

Η πλήρης απάντηση του Γ. Βαρουφάκη

«Πληροφορήθηκα μόλις από τον Κώστα Εφήμερο, του The Press Project, ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μέρες τώρα, με εμπλέκει σε «ρεπορτάζ» που αφορά τις υποκλοπές των συνομιλιών των τροϊκανών. Έσπευσα λοιπόν να διαβάσω τι νέο έγκλημα μου προσάπτουν (εναντίον της λατρευτής τους τρόικας) οι δημοσιογράφοι του ΠΘ κι έπεσα πάνω σε εδάφιο που αναδεικνύει την συγκινητική ευαισθησία της εφημερίδας όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των στελεχών της τρόικας. Δυστυχώς, θα τους απογοητεύσω. Άνθρακας ο δημοσιογραφικός θησαυρός τους! Για την ακρίβεια, αντί για καταπάτηση της ιδιωτικότητας των τροϊκανών, η πραγματικότητα φανερώνει κάτι άλλο: την ατζαμοσύνη τους!
Το ΠΘ έγραψε, αναφερόμενο σε συνέντευξη που έδωσα στον Κώστα Εφήμερο την 13η Ιουλίου 2015 τα εξής:

«Μεταξύ τους οι Τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μη τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού». Παραδεχόταν λοιπόν μήνες πριν το Χίλτον gate, για το οποίο χθες το Reuters έγραφε ειρωνικά «στην Αθήνα οι τοίχοι έχουν όντως αυτιά», ότι αυτός και κάποιοι άλλοι άκουγαν τους δανειστές χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν!»

Δεν το παραδέχθηκα τίποτα! (Παραδέχεσαι μόνο αν έχεις κάνει κάτι κακό.) Το είπα ευθαρσώς. Άκουσα, πράγματι, με τα αυτιά μου να λέει στέλεχος του ΔΝΤ σε στέλεχος της Κομισιόν: «Μην τους δώσετε τίποτα γραπτό!» Πως το άκουσα; Με κοριό; Με ακτίνες λέιζερ που αντανακλούσαν στο γυαλί του παραθύρου τους; Τίποτα από αυτά. Με τα αυτάκια μου το άκουσα καθώς μιλούσαν μπροστά μου χωρίς να έχουν καταλάβει ότι ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο, περιμένοντας να ξανα-αρχίσει το Eurogroup στο οποίο συμμετείχαμε.
Ας το πάρουν χαμπάρι οι της τρόικας του εσωτερικού: Οι τροϊκανοί αφέντες τους δεν είναι μόνο ανεκδιήγητοι όσον αφορά την μακροοικονομική τους κατάρτιση ή την δυνατότητά τους να συνεννοούνται μεταξύ τους. Είναι και ατζαμήδες».

Το βίντεο από την επίμαχη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ