Το «φάντασμα» της Siemens φρενάρει τους νέους σταθμούς του Μετρό - iefimerida.gr

Το «φάντασμα» της Siemens φρενάρει τους νέους σταθμούς του Μετρό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ανάβει το «πράσινο» φως για την λειτουργία τεσσάρων έτοιμων σταθμών του Μετρό στα νότια προάστια εξαιτίας της...Siemens. Όσο κι αν ακουγεται απίστευτο, παρά το γεγονός ότι οι εργασίες στους σταθμούς του Μετρό στο Ελληνικό, τον Άλιμο, την Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη έχουν ολοκληρωθεί, τα τρένα δεν μπορούν να ξεκινήσουν .

Και αυτό συμβάνει γιατί πολύ απλά κανείς υπεύθυνος δεν βάζει την υπογραφή του για να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα σηματοδότησης. Τα πάντα δηλαδή είναι έτοιμα να λειτουργήσουν εκτός από τα... φανάρια.

H Siemens έχει κερδίσει το διαγωνισμό για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης αλλά από το 2009 και μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens όλα έχουν παγώσει. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι σταθμοί του Μετρό στα Δυτικά προάστια καθώς και εκεί οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες αλλά οι σταθμοί δεν θα μπορούν να λειτουργήουσν εαν δεν εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης.

Από την πλευρά της η εταιρεία Αττικό Μετρό εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει, δεν παραλαμβάνει 17 συρμούς 3ης γενιάς που επρόκειτο να κινηθούν στους επτά νέους σταθμούς και όπως φαίνεται μοναδική λύση είναι να περάσει το θέμα στην Βουλή και η νεα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου να ξεμπλοκάρει την διαδιακασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ