Υμνοι για τον Θόδωρο Κουρεντζή: Τον συνεχάρη η χήρα του Σοστακόβιτς-Ο Πούτιν δηλώνει θαυμαστής του - iefimerida.gr

Υμνοι για τον Θόδωρο Κουρεντζή: Τον συνεχάρη η χήρα του Σοστακόβιτς-Ο Πούτιν δηλώνει θαυμαστής του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βραβείο του Ιδρύματος Alfred Toepfer για σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα του πολιτισμού, απονεμήθηκε φέτος στον μαέστρο Θόδωρο Κουρεντζή.

Ο Έλληνας διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης που τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό, ζει και εργάζεται στη Ρωσία.

Υμνοι για τον Θόδωρο Κουρεντζή: Τον συνεχάρη η χήρα του Σοστακόβιτς-Ο Πούτιν δηλώνει θαυμαστής του | iefimerida.gr 0

Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στον Έλληνα διευθυντή ορχήστρας και συνθέτη, ο οποίος διευθύνει τα τελευταία χρόνια την όπερα του Περμ. Συγχρόνως είναι ο ιδρυτής του παγκοσμίου φήμης μουσικού συνόλου και χορωδίας MusicAeterna με έδρα το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Τον συνεχάρη η χήρα του Σοστακόβιτς-Ο Πούτιν δηλώνει θαυμαστής του
Ο 44χρονος Έλληνας μουσικός, θεωρείται ο βασικός διάδοχος των μεγάλων μαέστρων της σπουδαίας ρωσικής σχολής.
Όλα του τα κονσέρτα είναι sold out μήνες νωρίτερα, είναι δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες και μέχρι και η χήρα του Σοστακόβιτς κατέβηκε στο καμαρίνι του να τον συγχαρεί μετά από μία παράσταση της «Λαίδης Μακμπέθ του Μτενσκ».

Διευθύνει τακτικά τις καλύτερες ορχήστρες της Μόσχας. Με την ομάδα των μουσικών του ταξιδεύουν σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία ανεβάζοντας στα ύψη την αδρεναλίνη του κοινού με κάθε τους παράσταση.

Υμνοι για τον Θόδωρο Κουρεντζή: Τον συνεχάρη η χήρα του Σοστακόβιτς-Ο Πούτιν δηλώνει θαυμαστής του | iefimerida.gr 1

Οι εφημερίδες δημοσιεύουν τη μία διθυραμβική κριτική μετά την άλλη χαρακτηρίζοντάς τον «αναρχικό, ωραιοπαθή και ιδιοφυΐα».

«Ο κόσμος της μουσικής θα μπορούσε να μάθει πολλά από την όπερα του Περμ», έγραφε πρόσφατα για τον Κουρεντζή η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε ένα διθυραμβικό αφιέρωμα. Είναι ο ροκ σταρ του πόντιουμ και ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι δηλωμένος θαυμαστής του.

Υμνοι για τον Θόδωρο Κουρεντζή: Τον συνεχάρη η χήρα του Σοστακόβιτς-Ο Πούτιν δηλώνει θαυμαστής του | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW «ΚAIROS-Preis», ονομάζεται το βραβείο του γερμανικού Ιδρύματος Alfred Toepfer με έδρα το Αμβούργο, το οποίο απονέμεται σε ανθρώπους των ευρωπαϊκών γραμμάτων και τεχνών που με τη προσωπική τους συνεισφορά κομίζουν κάτι νέο, έκαστος στο είδος του. Το όνομα του βραβείου μόνο τυχαίο δεν είναι. Είναι εμπνευσμένο από τον «Καιρό», την αρχαιοελληνική μυθική θεότητα που υποδήλωνε την ευνοϊκή στιγμή, τη σωστή συγκυρία. Το βραβείο ξεκίνησε να απονέμεται το 2007 και συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 75.000 ευρώ, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο ακριβοθώρητα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ