Πειραιάς: Συγκρούσεις ΜΑΤ με ακροδεξιούς -Πέταξαν φωτοβολίδα και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων [εικόνες] - iefimerida.gr

Πειραιάς: Συγκρούσεις ΜΑΤ με ακροδεξιούς -Πέταξαν φωτοβολίδα και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στον Πειραιά, μετά από παράλληλες συγκεντρώσεις, αντιφασιστών και ακροδεξιών.

Την αντιφασιστική πορεία οργάνωση η «Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)» και η «Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (Ορ.ΜΑ)». Ωστόσο, την ίδια ώρα έκαναν πορεία και μέλη της ΛΕΠΕΝ (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση), με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη της ΛΕΠΕΝ επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού από την πύλη Ε8, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. Νωρίτερα η ίδια ομάδα, είχε εκτοξεύσει φωτοβολίδα και μπουκάλια νερού κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες ένας από τους ακροδεξιούς κοιτώντας προς την πλευρά των δημοσιογράφων απείλησε ότι θα τους κόψει το λαιμό κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του στο ύψος του λαιμού.

Και δεν έμειναν εκεί, αφού προκάλεσαν και με συνθήματα κατά του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, ανήμερα, μάλιστα, των γενεθλίων του.

Πειραιάς: Συγκρούσεις ΜΑΤ με ακροδεξιούς -Πέταξαν φωτοβολίδα και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η παρουσία της αστυνομίας πάντως ήταν ισχυρή. Κλούβες και αστυνομικοί βρίσκονταν σε κάθε σημείο.

«Παρά τις διευκολύνσεις της Αστυνομίας προς τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε την απειλή να βαδίσει η ρατσιστική σύναξη μίσους προς το λιμάνι για να προχωρήσει σε πογκρόμ κατά των προσφύγων» ανέφερε πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση, σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΕΡΦΑ.«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την επίθεσή της κατά των προσφύγων, τις χυδαίες απελάσεις από τα νησιά και τον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την εκστρατεία κατά των αλληλέγγυων που αντιστέκονται, ανοίγει τον δρόμο στην επάνοδο της φασιστικής απειλής» σημείωνε ακόμη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση έκανε λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων» και καλούσε όλους τους Έλληνες «που αντιστέκονται στην εισβολή που γίνεται στην πατρίδα μας να δώσουν το παρών, ανεξάρτητως πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων».

Φωτογραφίες από την αντιφασιστική πορεία:

Πειραιάς: Συγκρούσεις ΜΑΤ με ακροδεξιούς -Πέταξαν φωτοβολίδα και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πειραιάς: Συγκρούσεις ΜΑΤ με ακροδεξιούς -Πέταξαν φωτοβολίδα και μπουκάλια κατά δημοσιογράφων [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Πειραιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ