Δικαστικό STOP στο κόψιμο του ρεύματος για απλήρωτο τέλος ακινήτων - iefimerida.gr

Δικαστικό STOP στο κόψιμο του ρεύματος για απλήρωτο τέλος ακινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απόφαση-σταθμός του Πρωτοδικείου Καλαμάτας φέρνει τα πάνω κάτω στο θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων, όσον αφορά τα αμέτρητα λάθη που αποκαλύπτονται καθημερινά στις τιμές ζώνης και τα τετραγωνικά, άρα και στο ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, καθώς το δικαστήριο διέταξε να μην διακοπεί η παροχή ρεύματος σε καταναλωτή που χρεώθηκε δυσανάλογα μεγάλο τέλος ακινήτων.

Συγκεκριμένα, μια οικογένεια από την Καλαμάτα είχε πληρώσει το ποσό για την κατανάλωση ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, αλλά δεν είχε πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 2.235 ευρώ του ειδικού τέλους ακινήτων, επικαλούμενη ότι είχε γίνει λάθος τόσο στην τιμή ζώνης όσο και στα δομημένα τετραγωνικά. Στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να αναγνωριστεί το λάθος και να μην διακοπεί η παροχή ηλεκτροδότησης.

Η Πρωτοδίκης κυρία Αμαλία Παπαδάκη, με την απόφασή της δικαίωσε την οικογένεια και διέταξε την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού να μην προχωρήσει στην διακοπή ρεύματος μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για άλλες παρόμοοιες αποφάσεις, καθώς οι καταγγελίες για λάθη στον υπολογισμό του εμβαδού και στις τιμές ζώνης είναι πάρα πολλές και πλέον μπορεί να λάβουν διαστάσεις χιονοστιβάδας αφού όλοι και περισσότεροι καταναλωτές θα σπεύσουν στα δικαστήρια να διεκδικήσουν το δίκιο τους ώστε να μην μείνουν χωρίς ρεύμα. Η κατάσταση αυτή, όπως κατήγγειλαν χτες και οι συνδικαλιστες της ΓΕΝΟΠ, θα επιβαρύνει την ΔΕΗ από διαφυγόντα έσοδα λόγω των απλήρωτων λογαριασμών αλλά και τους δήμους, όπως τόνισε χτες ο Δήμαρχος Αθηναίων, οι οποίοι για τον ίδιο λόγο δεν θα εισπράτουν τα δημοτικά τέλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ