Γιατί οι Γάλλοι δημοσιογράφοι μποϊκοτάρουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας στην Αλγερία - iefimerida.gr

Γιατί οι Γάλλοι δημοσιογράφοι μποϊκοτάρουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας στην Αλγερία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φτάνοντας στην Αλγερία, το Σάββατο ο Μανουέλ Βαλς εξέφρασε μέσω Twitter τη δυσαρέσκειά του για την άρνηση της χώρας να χορηγήσει βίζα σε δύο Γάλλους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για ρεπόρτερ της Le Monde και του γαλλικού σατιρικού ειδησεογραφικού σόου του Canal+, Le Petit Journal. Οι δύο δημοσιογράφοι θα κάλυπταν την επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στην Αλγερία.

Ομως, την Τετάρτη, ο Αλγερινός υπουργός Εξωτερικών, Ραμτάν Λαμαμρά, εγκάλεσε τον Γάλλο πρέσβη, Μπερνάρ Εμί, για να εκφράσει τα παράπονά του για την «εχθρική καμπάνια» των γαλλικών ΜΜΕ ενάντια στη χώρα του, στον απόηχο των αποκαλύψεων των Panama Papers.

Η Le Monde ήταν ανάμεσα στα ΜΜΕ που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται αρκετοί Αλγερινοί, ανάμεσά τους ο υπουργός Βιομηχανίας, Αμπντεσλάμ Μπουσουαρέμπ.

Ως διαμαρτυρία για την άρνηση της Αλγερίας να χορηγήσει βίζα στους δύο δημοσιογράφους, αρκετά ακόμη γαλλικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους οι εφημερίδες Liberation και Le Figaro, όπως και οι δημόσιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί France Inter και France Culture, αρνήθηκαν να συνοδεύσουν τον Βαλς στο ταξίδι του και να το καλύψουν απευθείας.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει να μεταπείσει τις αλγερινές αρχές, προκειμένου αυτές να αλλάξουν θέση σε ό,τι αφορούσε τη βίζα των δύο δημοσιογράφων, σύμφωνα με πηγή του AFP.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ