FAZ: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αποδίδει καρπούς - iefimerida.gr

FAZ: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αποδίδει καρπούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας αποδίδει και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα δεδομένου ότι οι αριθμοί των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά μειώνονται σημαντικά, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδας Frankfurter Allgmeine Zeitung (FAZ).

Τρεις εβδομάδες αφότου ετέθη σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία ήρθαν στην Ελλάδα 80% λιγότεροι πρόσφυγες. Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία της FRONTEX. Σύμφωνα δε με τους υπολογισμούς της εφημερίδας έρχονταν στην Ελλάδα από τις 18 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία έγινε η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για την επαναπροώθηση και επανεγκατάσταση, κατά μέσον όρο 1676 πρόσφυγες ημερησίως. Από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, δηλαδή από τις 20 Μαρτίου, ο αριθμός μειώθηκε σε 337 ημερησίως, γράφει η εφημερίδα.

Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την Κομισιόν, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε ακόμα ευρέως, διότι αναμένει να δει αν θα επιβεβαιωθεί για μεγαλύτερο διάστημα, όπως γράφει η FAZ. Μια εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, η οποία ρωτήθηκε από την ίδια εφημερίδα, δεν θέλησε μεν να βγάλει οριστικά συμπεράσματα, είπε εν τούτοις ότι «σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η παρουσία μας στο Αιγαίο έχει θετικές επιπτώσεις στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΕ Ελλάδα Τουρκία πρόσφυγες ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ