Επεισόδια στην Ειδομένη -Οι Σκοπιανοί ρίχνουν χημικά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Επεισόδια στην Ειδομένη -Οι Σκοπιανοί ρίχνουν χημικά [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισόδια ξέσπασαν περίπου στις 12 ξανά στην Ειδομένη, με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να κάνουν ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια στην Ειδομένη -Οι Σκοπιανοί ρίχνουν χημικά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Επεισόδια στην Ειδομένη -Οι Σκοπιανοί ρίχνουν χημικά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Αρκετοί έχουν τραυματιστεί ή αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών και των σφαιρών από καουτσούκ που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ.


Επεισόδια στην Ειδομένη -Οι Σκοπιανοί ρίχνουν χημικά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Επεισόδια στην Ειδομένη -Οι Σκοπιανοί ρίχνουν χημικά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3




Από το πρωί επικρατούσε ξανά αναβρασμός στον καταυλισμό της Ειδομένης. Αιτία το γεγονός ότι από χθες κυκλοφόρησε νέο φυλλάδιο, στην αραβική γλώσσα, το οποίο ξεσήκωνε για μία ακόμη φορά τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό, τους καλούσε να συγκεντρωθούν σήμερα, προκειμένου να επιχειρηθεί μαζικό πέρασμα των συνόρων.

Eκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

«Σήμερα ή θα σπάσουμε τον φράχτη, ή θα πεθάνουμε», έλεγαν, σύμφωνα με το RT, περιμένοντας με τα σακίδια στα οποία είχαν τα λιγοστά τους υπάρχοντα. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Επεισόδια στην Ειδομένη -Οι Σκοπιανοί ρίχνουν χημικά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο, σύμφωνα με το Mega, οι πρόσφυγες κατάφεραν να σπάσουν τον φράχτη και άρχισαν να περνούν στο έδαφος των Σκοπίων, αλλά οι δυνάμεις των Σκοπίων τους απώθησαν βίαια, με χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, με αρκετούς να τραυματίζονται, ενώ τα χημικά προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στον καταυλισμό, καθώς έπεφταν ακόμη και ανάμεσα σε σκηνές και κοντά σε παιδιά.

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα.



Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η δημοσιογράφος του RT, Katica Djurovic.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Ελλάδα Ειδομένη ΣΥΝΟΡΑ ΠΓΔΜ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ