«Εγώ είμαι ο "άντρας με το καπέλο"» -Ομολόγησε ο τρομοκράτης του μακελειού στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών [εικόνα] - iefimerida.gr

«Εγώ είμαι ο "άντρας με το καπέλο"» -Ομολόγησε ο τρομοκράτης του μακελειού στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλύφθηκε, επιτέλους, η ταυτότητα του «τζιχαντιστή με το καπέλο» που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Αμπρινί, που συνέλαβαν οι βελγικές αρχές, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος. Ο τρομοκράτης συμμετείχε όχι μόνο στην πολύνεκρη επίθεση αεροδρομίου του Ζάβεντεμ, αλλά και στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Βέλγο εισαγγελέα, ο Αμπρινί ομολόγησε πως ήταν ο άνθρωπος με τον καπέλο, που φαινόταν δίπλα στους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

«Εγώ είμαι ο

Οι εισαγγελείς τονίζουν πως έδειξαν στον κατηγορούμενο μαγνητοσκοπημένο υλικό που είχαν προετοιμάσει οι ειδικοί της μονάδας εγκληματολογικών ερευνών κι εκείνος παραδέχθηκε ότι ήταν πράγματι ο άνδρας εναντίον του οποίου η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.

«Δεν είχε άλλη επιλογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της βελγικής εισαγγελίας.

«Του έδειξαν τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης κι εκείνος ομολόγησε την παρουσία του όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Εξήγησε ότι πέταξε το γιλέκο του σε έναν κάδο απορριμμάτων και κατόπιν πούλησε το καπέλο του», διευκρινίζεται σε ένα σύντομο δελτίο τύπου.

Νωρίτερα, οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου είχαν αναφέρει ότι δεν ήταν «προς το παρόν δυνατόν» να επιβεβαιώσουν την παρουσία ή όχι του Μοχάμεντ Αμπρινί, του Βελγομαροκινού ηλικίας 31 ετών, στο αεροδρόμιο την 22α Μαρτίου.

Οπως σημειώνει η βελγική εφημερίδα L'Echo, ο Αμπρινί εξήγησε στους ανακριτές ότι οι τρομοκράτες της 22ας Μαρτίου στην πραγματικότητα ήθελαν να επιστρέψουν και πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Παρίσι ωστόσο αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη των ερευνών και αποφάσισαν βιαστικά να διαπράξουν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοχάμεντ Αμπρινί ομολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ