Μόνο 30 πρόσφυγες και μετανάστες πείστηκαν να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά - iefimerida.gr

Μόνο 30 πρόσφυγες και μετανάστες πείστηκαν να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις 30 πρόσφυγες πείστηκαν να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα Αττικής, με την κατάσταση στο λιμάνι να παραμένει ασφυκτική με τους 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 2 από τα Δωδεκάνησα μεταφέροντας 2 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, ενώ το μεσημέρι έφτασε το Blue Star Paros με 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Εχθές, μόνο 114 άνθρωποι επιβιβάστηκαν χθες στα λεωφορεία, καθώς 65 προωθήθηκαν στον Αγ. Ανδρέα και 49 στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Τη Δευτέρα ξεκινά η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου προς τους ανθρώπους, που βρίσκονται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη, σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ