Γεννηματά: Ωρα για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης–Απαράβατος όρος η συμμετοχή ΝΔ - iefimerida.gr

Γεννηματά: Ωρα για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης–Απαράβατος όρος η συμμετοχή ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως εθνική ανάγκη χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και την δημιουργία ενός κεντροαριστερού πόλου εξουσίας.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε:

«Είναι ώρα να αντιληφθούμε και δεχθούμε όλοι την αναγκαιότητα μιας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα αντιμετωπίσει πειστικά ΚΑΙ την προσφυγική κρίση. Κυβέρνηση με τη συμμετοχή (ως απαράβατος όρος) του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας». Οπως εξήγησε «κανείς δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του και θα πετροβολεί τους άλλους» και διευκρίνισε: «Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια κυβέρνηση, χωρίς να επιζητούμε σώνει και καλά καρέκλες και αξιώματα. Μια κυβέρνηση συνεννόησης πάνω σε βασικά σημεία μιας εθνικής γραμμής».

Η κυβέρνηση αυτή θα έχει ως πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια κατά την Φ. Γεννηματά.

Εθνική ανάγκη ο κεντροαριστερός πόλος εξουσίας

Αναφερόμενη στην Κεντροαριστερά, χαρακτήρισε ως «εθνική ανάγκη» την διαμόρφωση ενός κεντροαριστερού πόλου εξουσίας με προοδευτικό πρόγραμμα. Εστειλε δε και ένα μήνυμα: «Η Κεντροαριστερά θα προχωρήσει, σε κάθε περίπτωση, με αυτούς που θα αποφασίσουν να τολμήσουν».

Στην ομιλία της η Φ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «ο χώρος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης δεν μπορεί να περιμένει , δεν μπορεί να ομφαλοσκοπεί, εγκλωβισμένος σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα» φωτογραφίζοντας όσους αρνούνται να συμπράξουν.

Προειδοποίησε πως «ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο Ποτάμι, την απάντηση του οποίου στο προσκλητήριο σύμπραξης που απηύθυνε, χαρακτήρισε ως «θετική εξέλιξη».

Οπως είπε επιβεβαιώνεται η ανάγκη για διάλογο με σκοπό την συμπόρευση και συμπαράταξη του ευρύτερου χώρου υπό την προϋπόθεση την συμφωνία σε προγραμματικό επίπεδο καθώς και την μη διάλυση των κομμάτων και των κινήσεων που θα συμμετέχουν.

Οι πειραματισμοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας φέρνουν σε αδιέξοδο

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία. «Πριν 1,5 χρόνο βλέπαμε φώς στην άκρη του τουνελ. Τα λάθη και οι πειραματισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέλυσαν τις προσδοκίες. Η χώρα μας αντιμετωπίζει και πάλι επικίνδυνο αδιέξοδο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό εκτίμησε ότι η κρίση χειροτερεύει καθώς «δυστυχώς η κυβέρνηση δέχθηκε μια συμφωνία που “κλείνει τα σύνορα” και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες, είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα».

Υπογράμμισε ότι πολλοί από αυτούς ζουν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες με αποτέλεσμα να ξεσπούν όλο και πιο πολλά κρούσματα βίας. Για να καταλήξει: «Ως εδώ. Η Κυβέρνηση οφείλει να δουλέψει σοβαρά, να δημιουργήσει κέντρα φιλοξενίας, ανθρώπινες συνθήκες, περίθαλψη των προσφύγων, και να διεκδικήσει την σχετική οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. Βάρος πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των ελληνικών υπηρεσιών ασύλου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η μετεγκατάσταση προσφύγων στις διαθέσιμες να τους δεχθούν ευρωπαϊκές χώρες.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ