Πορτογαλία: Παραιτήθηκε από υπουργός ο γιος του Σοάρες –Ηθελε «να ρίξει χαστούκια» σε δημοσιογράφους - iefimerida.gr

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε από υπουργός ο γιος του Σοάρες –Ηθελε «να ρίξει χαστούκια» σε δημοσιογράφους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον έφαγαν τα... χαστούκια τον υπουργό Πολιτισμού της Πορτογαλίας Ζοάο Σοάρες καθώς υπέβαλε την παραίτησή του.

Αιτία, οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη χώρα μια ανάρτησή του στο Facebook όπου έλεγε ότι θέλει να χαστουκίσει δημοσιογράφους οι οποίοι του είχαν ασκήσει κριτική.

«Πρέπει να τους βρω και να τους ρίξω μερικά γερά χαστούκια. Θα τους κάνει καλό. Και σ' εμένα», έγραψε ο 66χρονος πολιτικός απευθυνόμενος σε δύο δημοσιογράφους που αρθρογραφούν σε πορτογαλικές εφημερίδες, τους Αουγκούστο Σεάμπρα και τον Βάσκο Πουλίντο, οι οποίοι επέκριναν τις πολιτικές του αλλά και το προσωπικό του στυλ ως «χυδαίο».
Κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν, ζητώντας την παραίτησή του, ενώ στα πορτογαλικά social media άκουσε τα εξ αμάξης.
Ο υπουργός επιχείρησε να εξομαλύνει τα πράγματα με δήλωσή του: «Ηταν απλώς μια αντίδραση στις προσβολές που δέχθηκα. Είμαι ήσυχος άνθρωπος. Λυπάμαι αν τους τρόμαξα», είπε αλλά δεν έπεισε και παραιτήθηκε.

Ο παραιτηθείς υπουργός είναι γιος του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Μάριο Σοάρες. Είναι ο πρωτος υπουργός που παραιτείται από την προοδευτική κυβέρνηση συνασπισμού σοσιαλιστών του Αντόνιο Κόστα, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας της ΕΕ.
Ο ίδιος ο Κόστα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του υπουργού του, τονίζοντας ότι αυτή «δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση» τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνησή του θέλει να επικοινωνεί με τους πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ