Η αινιγματική δήλωση Βαρουφάκη: Ακούγαμε τους τροϊκανούς, αλλά δεν το ήξεραν [βίντεο] - iefimerida.gr

Η αινιγματική δήλωση Βαρουφάκη: Ακούγαμε τους τροϊκανούς, αλλά δεν το ήξεραν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανύποπτο χρόνο, τον Ιούλιο του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε διαδικτυακή συνέντευξή του, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι κυβερνητικά στελέχη «άκουγαν» συνομιλίες της τρόικα, εν αγνοία τους.

Η περίφημη διαρροή των WikiLeaks για την συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου που αποδόθηκε σε υποκλοπή και μάλιστα από ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, έδωσε νέα διάσταση σε εκείνη την αναφορά του πρώην ΥΠΟΙΚ.

Λίγο μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση και το δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει σε συνέντευξή του σε εκπομπή του «The Press Project»:

«Ένα δημοψήφισμα πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, δεν είναι μία έκθεση ιδεών που καλείται να συγγράψει ο λαός με ένα <ναι> ή ένα <όχι>. Γι’ αυτό δεν κάναμε το δημοψήφισμα τόσο καιρό, περιμέναμε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κείμενο πρότασης από τους Θεσμούς στο Eurogroup να το θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Και ξέρετε, μεταξύ τους οι τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μην τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης υποκλοπές τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ