Ολοι πυροβολούν την κυβέρνηση: Αποτύχατε, έρχεται φοροκαταιγίδα - iefimerida.gr

Ολοι πυροβολούν την κυβέρνηση: Αποτύχατε, έρχεται φοροκαταιγίδα

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική διαπραγμάτευση με το Κουαρτέτο, προειδοποιώντας για φοροκαταιγίδα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, «Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δισ.» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη να δεχθεί μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και υφεσιακά και με τα οποία ούτε χρήματα θα μαζέψει, αλλά ούτε θα καταφέρει να ανακάμψει η οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε από την Κόρινθο και την Τρίπολη από όπου πραγματοποιεί περιοδεία ότι «ο κ. Τσίπρας που θα έσκιζε τα μνημόνια, σήμερα σκίζει τα μικρομεσαία εισοδήματα με τη φορολογία. Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και σήμερα έχει στο στόχαστρο την ιδιοκτησία. Θα κούρευε τα δάνεια και σήμερα απειλείται η πρώτη κατοικία. Θα στήριζε τη νέα γενιά και σήμερα της φορτώνει όλα τα βάρη του ασφαλιστικού για να κλείσει τη μαύρη τρύπα που αυτός δημιούργησε».

Επικριτικός ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει και άλλο την φορολογία εμφανίστηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων επεσήμανε για τους φόρους ότι «όχι μόνο δεν είναι βοηθητικοί και αναπτυξιακοί, αλλά καταστρέφουν κυρίως τη μεσαία τάξη, για να καταλάβει ο κόσμος ότι οι φόροι που προστίθενται από την κυβέρνηση θα καταστρέψουν την οικονομία ενώ υπάρχει λύση: Το να κόψουμε σπατάλες, να περιορίσουμε τους "νεκρούς" δημόσιους οργανισμούς».

Σκληρές οι δηλώσεις και απο τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος και τόνισε ότι «Τα παζάρια της κυβέρνησης με τα κοράκια του κουαρτέτου δεν προμηνύουν τίποτε καλό για τον ελληνικό λαό. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να τεθεί αμέσως σε ετοιμότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ