Γύρισε τις πινακίδες του υπουργείου στο πολυτονικό ο Άδωνις - iefimerida.gr

Γύρισε τις πινακίδες του υπουργείου στο πολυτονικό ο Άδωνις

Γύρισε τις πινακίδες του υπουργείου στο πολυτονικό ο Άδωνις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ως νέος υφυπουργός στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχώρησε άμεσα στην αλλαγή όλων των πινακίδων έξω από τα γραφεία που βρίσκονται τουλάχιστον στον ίδιο όροφο με το δικό του. Οι νέες πινακίδες είναι στο πολυτονικό σύστημα που έχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες.
Από σήμερα λοιπόν στο γραφείο του είναι παρελθόν το μονοτονικό, και έχει αντικατασταθεί με το αρχέγονο πολυτονικό σύστημα, με τις ψιλές και τις δασείες του.

«Ὑφυπουργός Άνάπτυξης Άνταγωνιστικότητας και ναυτιλίας – ἁρμοδιότητες ναυτιλίας» γράφει το ταμπελάκι, με τα πνεύματα, όπως μπορείτε να δείτε. Όχι μόνο με τις ψιλές, αλλά και με τις δασείες στο υφυπουργός και στο αρμοδιότητες. Άλλωστε η δασεία υπάρχει σε όλες τις λατινογενείς γλώσσες ως h στην αρχή κι αυτό ο Άδωνις το ξέρει.

«Αἲθουσα συσκέψεων» λέει η άλλη πινακίδα και η αλλαγή είναι εμφανής. Περισπωμένη, να πούμε την αλήθεια δεν είδαμε πουθενά ακόμα , αλλά όλο και κάπου θα υπάρχει.

Βέβαια οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στη γραφή, αλλά και στο χρώμα, αφού σε όλα τα ταμπελάκια το παλιό μπορντό φόντο έχει πλέον αντικατασταθεί από το μπλε, της θάλασσας και του ουρανού, ελληνικότατο, μην πάει αλλού ο νους σας.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ