Με διαφορά 13,5% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Με διαφορά 13,5% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίηση τους από την επιλογη Παπαδήμου για την πρωθυπουργία εκφράζει το 60% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται αυρια στα «Επίκαιρα» ενω στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται 13,5 μονάδες μπροστά απο το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ΝΔ προηγείται με 32%, δεύτερο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 18,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθει με 10%, το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 7%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά 6,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%. Τα ποσοστά αυτά έχουν υπολογισθεί με αναγωγή επί των αναποφάσιστων.

Το 75% επικροτεί την απόφαση της ΝΔ να συναινέσει στη κυβέρνηση συνεργασίας ενώ μόλις το 15% δηλώνει ότι είναι λάθος απόφαση. Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα «αν είχαμε αύριο εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε», το 39,8% πιστεύει ότι θα κέρδιζε η ΝΔ και το 39,1% ότι δεν κέρδιζε κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Οι πολίτες αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει 2,4%.

Σε ό,τι αφορά τη γνώμη των πολιτών για πολιτικά πρόσωπα, προπορεύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 90% θετικές γνώμες, δεύτερος έρχεται ο Γιάννης Δημαράς με 60%, τρίτος ο Φώτης Κουβέλης με 55%, τέταρτος ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 54%, πέμπτος ο Αλέξης Τσίπρας με 43%, 32% συγκεντρώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, 27% η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Παπανδρέου 6% θετικές γνώμες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ