Οι δανειστές φεύγουν από την Αθήνα λόγω υποκλοπών - iefimerida.gr

Οι δανειστές φεύγουν από την Αθήνα λόγω υποκλοπών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών, οι τελευταίοι αποχωρούν από την Αθήνα προκειμένου να μεταβούν στις Βρυξέλλες για σύσκεψη με τους επικεφαλής.

Οπως φαίνεται, η απόφαση να αναχωρήσουν για Βρυξέλλες συνδέεται με την πρόσφατη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών φεύγουν από την Αθήνα για να συνομιλήσουν με τους επικεφαλής των θεσμών, καθώς δεν επιθυμούν η επικοινωνία αυτή να γίνει μέσω τηλεφώνου.

Αρχικά, η αποχώρησή τους ήταν προγραμματισμένη για χθες Πέμπτη, ωστόσο σκόνταψε στην απεργία. Η επιστροφή τους στην Ελλάδα αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα απόψε το βράδυ.

Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο ραντεβού των επικεφαλής του κουαρτέτου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό.

Στόχος, όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών το αργότερο έως την προσεχή Τρίτη και έως το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί και η συμφωνία.

Η ενημέρωση της Κομισιόν

Οι επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα είχαν σήμερα συνομιλίες στις Βρυξέλλες για την αξιολόγηση της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

«Θα επιστρέψουν εντός της ημέρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ούτως ή άλλως αναμένονταν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες σήμερα.

Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα επέστρεψαν σήμερα στις Βρυξέλλες έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό. Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου, στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε η ίδια, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έχουν παραμείνει στην Αθήνα και συνεχίζουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στην ημέρα. Ερωτηθείσα κατά πόσο σχετίζεται αυτή η επιλογή με την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Ελλάδα, μετά και τις διαρροές της προηγούμενης εβδομάδας, η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε: «Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό, και αυτή τη φορά ήταν».

«Εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», είπε η Μ. Αντρέεβα, παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωράνε «καλά» και σημειώνεται «πρόοδος».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σχετικά με την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, η ίδια εκπρόσωπος είπε πως συζητήθηκαν ζητήματα της «ευρύτερης προετοιμασίας» της συνόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δανειστές σύσκεψη Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ