Τρόμος στη Σάμο - 250 μετανάστες έφυγαν από το hot spot απειλώντας με μαχαίρια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τρόμος στη Σάμο - 250 μετανάστες έφυγαν από το hot spot απειλώντας με μαχαίρια [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ένταση στα νησιά εξαιτίας της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών δημιουργεί μεγάλη ένταση, όπως συνέβη και την Πέμπτη στη Σάμο.

Το μεσημέρι περίπου 560 μετανάστες που βρίσκονται μέσα στο hot spot, με την υποκίνηση διαφόρων ομάδων και ατόμων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.

Μόλις δύο άνδρες της ΕΛΑΣ φυλούσαν την συγκεκριμένη εγκατάσταση, μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγουν τα πράγματα και με την σωματική τους ακεραιότητα να βρίσκεται σε κίνδυνο προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όμως οι μετανάστες επέμεναν να ανοίξουν οι πόρτες για να φύγουν, ενώ παράλληλα έδιωξαν και την εταιρία που φρόντιζε για την σίτισή τους, καθώς αρνήθηκαν το φαγητό. Καθώς η κατάσταση δεν φαινόταν να ηρεμεί, άνδρες της Αστυνομίας, του λιμενικού, της Frontex και διακριτικά του στρατού, έφτασαν στην περιοχή.

Τρόμος στη Σάμο - 250 μετανάστες έφυγαν από το hot spot απειλώντας με μαχαίρια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Τρόμος στη Σάμο - 250 μετανάστες έφυγαν από το hot spot απειλώντας με μαχαίρια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, ανέβαινε επικίνδυνα η ένταση και αρκετοί μετανάστες άρχισαν να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα γυαλιά, επιχειρώντας να ρίξουν την κεντρική είσοδο.
Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν θύματα, αφού στο σημείο βρίσκονται και πολλά παιδιά, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ανοίξουν την κεντρική πύλη. Η κατάσταση που επικράτησε από εκείνο το σημείο και μετά ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική, καθώς δημιουργήθηκαν σκηνές χάους με περισσότερους από 250 άτομα πρόσφυγες να βγαίνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού, φθάνοντας -με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- και στην παραλιακή οδό.

Τρόμος στη Σάμο - 250 μετανάστες έφυγαν από το hot spot απειλώντας με μαχαίρια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Τρόμος στη Σάμο - 250 μετανάστες έφυγαν από το hot spot απειλώντας με μαχαίρια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Εκεί υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία από τους κατοίκους, αφού οι μετανάστες είχαν εξαγριωθεί. Τελικά, οι μετανάστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου, όπου έγιναν διαπραγματεύσεις για να επιστρέψουν πίσω στο κέντρο φιλοξενίας.

Πηγή: i-samos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάμος μαχαίρια hot spot μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ