Η πιο ακριβή ίσως καρέκλα στον κόσμο - Πουλήθηκε 345.000 ευρώ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η πιο ακριβή ίσως καρέκλα στον κόσμο - Πουλήθηκε 345.000 ευρώ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ξύλινη, παλιά και αδιάφορη καρέκλα με γραμμένο πάνω της το όνομα της συγγραφέως JK Rowling, στην οποία η πασίγνωστη συγγραφέας έγραψε τις θρυλικές ιστορίες του Χάρι Πότερ, πωλήθηκε σε δημοπρασία προς 394 χιλιάδες δολάρια (345.000 ευρώ).

Η πιο ακριβή ίσως καρέκλα στον κόσμο - Πουλήθηκε 345.000 ευρώ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0


«Μπορεί να μην με βρίσκεις όμορφη με την πρώτη ματιά, αλλά μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του» γράφει στο πίσω μέρος της καρέκλας στην οποία η Ρόλινγκ έγραψε τα δυο πρώτα βιβλία του φανταστικού της ήρωα.


Η δημοπρασία που έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη από τον οίκο «Heritage Auctions», χθες Τετάρτη, κατέληξε στην αγορά της καρέκλας από έναν ανώνυμο θαυμαστή της συγγραφέως και των ευφάνταστων βιβλίων της.

Η πιο ακριβή ίσως καρέκλα στον κόσμο - Πουλήθηκε 345.000 ευρώ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1


Σε μια επιστολή της προς τον νικητή, η βρετανίδα συγγραφέας έγραψε «Μια νοσταλγική πλευρά του εαυτού μου είναι σήμερα λυπημένη που αποχωρίζεται αυτήν την καρέκλα, αλλά όχι και η πλάτη μου».

Η πιο ακριβή ίσως καρέκλα στον κόσμο - Πουλήθηκε 345.000 ευρώ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2


Η καρέκλα είχε έρθει στην κατοχή της Ρολινγκ το 1995 όταν της χάρισαν τέσσερις αταίριαστες μεταξύ τους καρέκλες για την τραπεζαρία της, ενώ ήταν ακόμη μια άγνωστη μητέρα μονογονεικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος χαρι πότερ JK Rowling
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ