Ο Μαδούρο έδωσε σε όλους ρεπό τις Παρασκευές για δύο μήνες -Για να αποφευχθεί μπλακ άουτ - iefimerida.gr

Ο Μαδούρο έδωσε σε όλους ρεπό τις Παρασκευές για δύο μήνες -Για να αποφευχθεί μπλακ άουτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το εξωτερικό χρέος στα 185 δις δολάρια και τη χώρα να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην οικονομική άβυσσο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανήγγειλε ένα νέο σχέδιο το οποίο αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη.

Μέσω κρατικής τηλεόρασης απηύθυνε έκκληση σε κάθε πολίτη, στην νεολαία και στις οικογένειες να συμμορφωθούν με συνείδηση, συνεργασία και πειθαρχία στο νέο μέτρο, σύμφωνα με το οποίο επί δύο μήνες, από την Παρασκευή 8 Απριλίου μέχρι στις 6 Ιουνίου, κανένας δεν θα εργάζεται τις Παρασκευές. Ο σκοπός του μέτρου είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο μπλακ άουτ.

«Αυτό το σχέδιο επί 60 ημέρες, για δύο μήνες, θα επιτρέψει στην χώρα να ανακάμψει από την πιο δύσκολη περίοδο που ενέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο», τόνισε στην ανακοίνωση - έκκληση ο Μαδούρο.

Ποικίλα ήραν τα σχόλια που κατέκλυσαν τα social media: «Η απόφαση του Μαδούρο για να μην εργαζόμαστε επί 60 ημέρες τις Παρασκευές, δείχνει ότι ο Μαδούρο δεν γνωρίζει πως ο κόσμος χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα και στο σπίτι».

Οι ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτονται από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ωστόσο λόγω της ξηρασίας που πλήττει τη Βενεζουέλα τα αποθέματα νερού δεν επαρκούν και τα μπλακ άουτ αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νικόλας Μαδούρο ρεπό κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ