Ο Παναθηναϊκός ψάχνει νίκη στην Τουρκία και ένα «δώρο» την Παρασκευή - iefimerida.gr

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει νίκη στην Τουρκία και ένα «δώρο» την Παρασκευή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόψε ξεκινά η τελευταία αγωνιστική του Top-16 της Euroleague με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Εφές (20:30, ΕΡΤ HD) και να περιμένει ένα «δώρο» προκειμένου να διαπιστώσει αν θα τερματίσει 2ος στον όμιλο. Αρκεί φυσικά να πάρει τη νίκη κόντρα στους Τούρκους.

Την κατάκτηση της νίκης στην Τουρκία απέναντι στην Εφές χρειάζεται ο Παναθηναϊκός προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για κατάκτηση της 2ης θέσης που θα του δώσει και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να ηττηθεί ταυτόχρονα και η Λοκομοτίβ Κούμπαν από την Νταρουσάφακα στην Τουρκία.

Τα σενάρια
Στον όμιλο του Παναθηναϊκού τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Εφές, Νταρουσάφαακα, Μάλαγα και Τσεντεβίτα έχουν αποκλειστεί. Η Φενέρμπαχτσε έχει ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο ενώ στη 2η θέση αυτή την στιγμή βρίσκεται η Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία αν επικρατήσει της Νταρουσάφακα εκτός έδρας, δεν θα ενδιαφέρεται για το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Ενα άλλο επίσης δεδομένο είναι πως οι πράσινοι δεν χάνουν την 3η θέση ενώ δεδομένα στην 4η θέση θα τερματίσει ο Ερυθρός Αστέρας και θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής.

Αν οι ερυθρόλευκοι νικήσουν και παράλληλη η Λαμποράλ φύγει νικήτρια από τη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ, τότε οι Ισπανοί θα τερματίσουν πρώτοι, στέλντοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πάνω στον Παναθηναϊκό, αν το τριφύλλι τερματίσει στην 3η θέση. Αλλιώς, η ΤΣΣΚΑ θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα και η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς την Λαμποράλ, με μειονέκτημα έδρας.

Βαθμολογία
Φενέρμπαχτσε 11-2
Λοκομοτίβ Κουμπάν 9-4
Παναθηναϊκός 9-4
Ερυθρός Αστέρας 7-6
Αναντολού Εφές 6-7
Νταρουσάφακα 4-9
Τσεντεβίτα 3-10
Ουνικάχα Μάλαγα 3-10

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Παναθηναϊκός top-16
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ