Πρωτοβουλία Καραμούζη: Η «ελίτ» να συνδράμει στη δημιουργία ιδρύματος υποτροφιών για οικονομικά αδύναμους φοιτητές - iefimerida.gr

Πρωτοβουλία Καραμούζη: Η «ελίτ» να συνδράμει στη δημιουργία ιδρύματος υποτροφιών για οικονομικά αδύναμους φοιτητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού ιδιωτικού οργανισμού, ο οποίος θα χρηματοδοτεί τις μεταπτυχιακές σπουδές άριστων και μη προνομιούχων φοιτητών θα αναλάβει η Eurobank, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Νικόλαος Καραμούζης.


Στο πλαίσιο της βράβευσης 63 αριστούχων αποφοίτων λυκείου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και επέδωσε τα βραβεία ο κ.Καραμούζης έκανε κάλεσμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματικούς φορείς και εύπορους ιδιώτες, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός φορέας υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές άριστων φοιτητών, που οι οικογένειές τους έχουν οικονομική στενότητα να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές του.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης σε ειδική εκδήλωση για τη βράβευση 63 αριστούχων μαθητών από όλους τους νομούς της Ελλάδας για το σχολικό έτος 2014-2015 στο πλαίσιο του προγράμματος της Eurobank "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία".
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητή κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο κ. Καραμούζης ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Θα καλέσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς, καθώς και τον εύπορο ελληνισμό, τιμώντας τις παραδόσεις και την ιστορία αυτού του τόπου, όλους εμάς που έχουμε την οικονομική δυνατότητα, εντός και εκτός Ελλάδος, σε μια συστράτευση για τη δημιουργία αυτού του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού φορέα χρηματοδότησης εκατοντάδων υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών, αριστούχων φοιτητών χωρίς οικονομική δυνατότητα.
Θεωρώ ότι, είναι ύψιστη ευθύνη για όλους μας και ηθικό καθήκον, με ουσιαστικό αντίκρισμα σ’ όλη την κοινωνία.
Να δείξουμε έμπρακτα την κοινωνική ευθύνη που διακατέχει την ελίτ αυτού του τόπου, να δείξουμε ότι η οικονομία της αγοράς λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο με σταθερούς θεσμούς και κοινωνικές αξίες αλληλεγγύης, και ν’ αναγνωρίσουμε το ρόλο της παιδείας και της μόρφωσης ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για να γεφυρώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, να προσφέρουμε ευκαιρίες ανέλιξης σ’ όλους".
Όπως είπε ο κ. Καραμούζης, το Δημόσιο ασφυκτιά οικονομικά, δεν έχει τους απαιτούμενους πόρους να καλύψει τις σχετικές δαπάνες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, τμήμα των πόρων του ΕΣΠΑ να αξιοποιηθεί κατάλληλα, στοχεύοντας στην αναμόρφωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, που συμπεριλαμβάνει και μεγάλες επενδύσεις στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των εφοδίων του ανθρώπινου δυναμικού και των νέων αυτής της χώρας.

Το πρόγραμμα "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία", υλοποιείται με συνέπεια για 13 χρόνια, έχει εξελιχθεί σε ένα ζωντανό θεσμό επιβράβευσης των νέων μας της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι με προσπάθεια και θυσίες αριστεύουν στις σπουδές τους. Από την έναρξη του προγράμματος "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" το 2003 μέχρι και φέτος, οι βραβευμένοι αριστούχοι μαθητές απ΄όλη την Ελλάδα φθάνουν περίπου τους 14.850, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.
Στη σημερινή εκδήλωση, βραβεύτηκαν 63 νέοι και νέες από όλους τους νομούς της Ελλάδας για το σχολικό έτος 2014-2015, φοιτητές και σπουδαστές σήμερα, που πέτυχαν να είναι οι άριστοι των αρίστων, ανάμεσα στους 845 συνολικά βραβευθέντες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Ο πρόεδρος της Eurobank τόνισε την ανάγκη να ανακοπεί η ανεργία και η μετανάστευση ταλαντούχων και ικανών νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Να ενθαρρυνθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και να γίνουν επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία.
"Ο δρόμος για μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη ανάπτυξη περνά μέσα από τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, από την επένδυση στη γνώση και την παιδεία", κατέληξε ο κ. Καραμούζης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ