Το ΣτΕ για το πρόστιμο στον Μητρόπουλο - iefimerida.gr

Το ΣτΕ για το πρόστιμο στον Μητρόπουλο

 Nikos Libertas/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παραγραφή έχει υποπέσει το πρόστιμο των 375.329 ευρώ που κρίθηκε από το Διοικητικό Εφετείο ότι πρέπει να καταβάλλει ο Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με τους δικαστές του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ωστόσο λόγω της σπουδαιότητας του θέματος το παραπέμπει για οριστική κρίση στην αυξημένη 7 μελή σύνθεση του δικαστηρίου.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά της πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999. Το πρόστιμο ανερχόταν σε 942.136,60 ευρώ, αλλά με απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/94, το πρόστιμο περιορίσθηκε στο ποσό των 375.329,08 ευρώ.

Το ΣτΕ έκρινε ότι με νόμους του 2010 και του 2011 με τους οποίους παρατάθηκαν οι προθεσμίες παραγραφής επέρχεται ανασφάλεια του δικαίου και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης που επιβάλλουν την σαφή διατύπωση των κανόνων δικαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ