Ντοκιμαντέρ από μαθητές για πρόσφυγες με αφορμή τον 70χρονο Αμερικανό της Λέσβου [βίντεο] - iefimerida.gr

Ντοκιμαντέρ από μαθητές για πρόσφυγες με αφορμή τον 70χρονο Αμερικανό της Λέσβου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους με αφορμή ένα άρθρο δημιούργησαν εξολοκλήρου ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ για το δράμα των προσφύγων.

Έπεσε στα χέρια τους το ρεπορτάζ με τίτλο «Ξεπληρώνει ένα χρέος 100 ετών βοηθώντας τους πρόσφυγες στη Λέσβο» που έκανε το γύρο του διαδικτύου, διασκεύασαν σε σενάριο το άρθρο και δημιούργησαν μια ταινία για τον Ed St' George, τον 70χρονο που τον Νοέμβριο ήρθε από την Καλιφόρνια στην Λέσβο, με σκοπό να ξεπληρώσει ένα χρέος που μετρά 100 χρόνια.

Ντοκιμαντέρ από μαθητές για πρόσφυγες με αφορμή τον 70χρονο Αμερικανό της Λέσβου [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ed St' George

Η συγκινητική ιστορία πίσω από την ταινία
Ο Ed St' George έφυγε από τη βολή της Καλιφόρνια όπου ζούσε, ήρθε μόνος στην Εφταλού, νοίκιασε σπίτι και αμάξι και ξεκίνησε μία καμπάνια βοήθειας των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. Σκοπός του να ξεπληρώσει ένα χρέος προς την ανθρωπότητα όπως έλεγε. Παιδί μεταναστών και ο ίδιος, με γονείς Μικρασιάτες που έφυγαν με μια βάρκα από τα παράλια, για να τους σώσουν τη ζωή οι κάτοικοι της Μυτιλήνης.

Η ταινίας «Το Χρέος» και είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες, αλλά και στους απλούς ανώνυμους εθελοντές που βοηθούν καθημερινά όσους το έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ