Το πρώτο «θύμα» των Panama Papers -Παραιτήθηκε ο Ισλανδός πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Το πρώτο «θύμα» των Panama Papers -Παραιτήθηκε ο Ισλανδός πρωθυπουργός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ημέρα μετά από τις ιστορικές αποκαλύψεις για τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος μέσω offshores, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας έγινε το πρώτο «θύμα» των Panama Papers, καθώς παραιτήθηκε.

Ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Σίγκορουρ Ινγκι Γιόχανσον δήλωσε στο RUV ότι ο Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον παραιτήθηκε. Σύμφωνα όμως με τοπικά ΜΜΕ, στην αποχώρησή του πρέπει να συμφωνήσουν τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι του, όσο και ο πρόεδρος της χώρας.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Ισλανδία αναφέρουν, σύμφωνα με τον Guardian, ότι ο Γκουνλάουγκσον θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος των Προοδευτικών, ενώ ο Γιόχανσον θα τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία.

Νωρίτερα, ο Ισλανδός πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, αίτημα που απορρίφθηκε.

Από χθες, αντιπολίτευση αλλά και χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν στο Ρέικιαβικ ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο ίδιος και η σύζυγός του έκρυβαν την περιουσία τους μέσω offshore εταιρείας στις Παρθένες Νήσους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ