Τρέχουν τώρα να ενισχύσουν την υπηρεσία αιτήσεων ασύλου  - iefimerida.gr

Τρέχουν τώρα να ενισχύσουν την υπηρεσία αιτήσεων ασύλου 

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά η καταγραφή αιτήσεων ασύλου στα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασύλου.

Ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται σε καταυλισμούς έχει αυξηθεί σημαντικά, με τους περισσότερους από αυτούς να στρέφονται στην αίτηση ασύλου, μιας και το πρόγραμμα μετεγκατάστασης φαίνεται να είναι η μόνη τους διέξοδος.

Η Υπηρεσία Ασύλου καθημερινά καταγράφει χιλιάδες ανθρώπους, γεγονός που ξεπερνά τις δυνατότητές της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση, ενισχύεται η στελέχωση της Υπηρεσίας, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι άνθρωποι, , ενώ δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ενδοχώρα και δεν εμπίπτουν στους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα σε διάφορους καταυλισμούς, οι οποίοι στρέφονται στη διαδικασία ασύλου καθώς και στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ως μόνη διέξοδο, η Υπηρεσία Ασύλου καλείται καθημερινά να καταγράψει ως αιτούντες άσυλο χιλιάδες ανθρώπους, πράγμα που ξεπερνά κατά πολύ τις αντικειμενικές δυνατότητές της. Παράλληλα με τη συνεχή προσπάθεια για ενίσχυση της στελέχωσής της και τον διπλασιασμό του αριθμού των ατόμων που εξυπηρετούνται πλέον καθημερινά σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, έχει διευρυνθεί και η λειτουργία της γραμμής εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων να υποβάλλουν αίτημα ασύλου, μέσω Skype, το ωρολόγιο πρόγραμμα της οποίας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.asylo.gov.gr).

Παρ’ όλα αυτά, και με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό προσφύγων για τους οποίους πρέπει να βρεθούν λύσεις είτε μέσω της παροχής διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα είτε μέσω μετεγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης σε άλλο Κράτος-Μέλος της Ε.Ε., η Υπηρεσία Ασύλου προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση ενός έκτακτου σχεδίου καταγραφής αιτήσεων ασύλου των ατόμων που βρίσκονται στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας.

Η καταγραφή των αιτήσεων αυτών, που θα γίνει σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Αρχές και με τη συμβολή τόσο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης Ασύλου (EASO) όσο και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και η διάρκειά της εκτιμάται σε περίπου έναν μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ