Επιμελητήριο Χίου: Να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του λιμανιού - iefimerida.gr

Επιμελητήριο Χίου: Να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του λιμανιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Κεντρικού Λιμένα Χίου, που από την Παρασκευή 1η Απριλίου έχει καταληφθεί από μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ζητεί το Επιμελητήριο Χίου με επιστολή του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Μεταφορών.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το λιμάνι της Χίου έχει ουσιαστικά καταληφθεί από μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι αφού έφυγαν από το Κέντρο Ταυτοποίησης και Καταγραφής της ΒΙΑΛ μετέβησαν εκεί όπου και διανυκτερεύουν έκτοτε.Υπογραμμίζει ότι η κεντρική πύλη εισόδου ανθρώπων και εμπορευμάτων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραμένει αφενός κλειστή και αφετέρου εντός της ζώνης λιμένος να επικρατεί αναρχία, καθώς σε αυτήν βρίσκονται άτομα τα οποία είναι άγνωστο εάν έχουν ταυτοποιηθεί και καταγραφεί.

Η κατάσταση στο χώρο του λιμανιού εγκυμονεί κινδύνους είτε από ενδεχόμενα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων , είτε ακόμη και από κακόβουλη ενέργεια κάποιου τρίτου προσθέτει και ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε με ειρηνικά μέσα να παραδοθεί σήμερα κιόλας το λιμάνι στους δημότες αλλά και επισκέπτες του νησιού.

Στην επιστολή του το Επιμελητήριο Χίου καταλήγει ότι «η ολιγωρία αναφορικά με τη διαχείριση συνολικά των θεμάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές υποβαθμίζει τη ζωή τόσο των προσφύγων και μεταναστών όσο και των δημοτών του νησιού μας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Επιμελητήριο Χίου λιμάνι πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ