Passport Project: Μικτό θέαμα-Ντύνει με μουσική φωτογραφικά κλικ πολέμου και προσφυγιάς - iefimerida.gr

Passport Project: Μικτό θέαμα-Ντύνει με μουσική φωτογραφικά κλικ πολέμου και προσφυγιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Passport Project μια μουσικοθεατρική παράσταση για την προσφυγιά και τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, συναντά κάτω από την ίδια στέγη τις εικόνες του φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μπούρα στις 15 Απριλίου στο Zp87.

Το Passport project είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο, την αφήγηση και τη μουσική και πραγματεύεται τη σχέση μας με το ξένο, το «άλλο», το διαφορετικό.

Passport Project: Μικτό θέαμα-Ντύνει με μουσική φωτογραφικά κλικ πολέμου και προσφυγιάς  | iefimerida.gr 0

Η παράσταση συναντά το φωτογραφικό οδοιπορικό του Δημήτρη Μπούρα στην Μέση Ανατολή που ξεκίνησε το 1991 με τη λήξη του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο, συνεχίστηκε το 2003 στο Ιράκ (με τον δεύτερο πόλεμο) και το Αφγανιστάν και στη συνέχεια από το 2010 με την Αραβική Άνοιξη στην Βόρεια Αφρική και την περιοχή του Levant.

Στο Passport Project, ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός, αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του '22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Ο μετανάστης και το αναγκαστικά βίαιο ταξίδι του γίνονται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο, τη σκηνική δράση και τη μουσική, τη διαδρομή και τα πάθη του ήρωα μέσα στον χώρο και τον χρόνο.

Passport Project: Μικτό θέαμα-Ντύνει με μουσική φωτογραφικά κλικ πολέμου και προσφυγιάς  | iefimerida.gr 1

Την παράσταση της 15ης Απριλίου ακολουθεί συζήτηση
Μετά τη λήξη της παράστασης στις 15 Απριλίου, το λόγο θα πάρει ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μπούρας παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της επιτόπιας φωτογραφικής έρευνάς του με τίτλο Συρία / Ιράκ / 1991, 2003 – 2007, 2010 – 2015: Οι συνέπειες της απελπισίας και η χαρτογράφηση της ελπίδας σε μία προσπάθεια να εξηγήσει το «γιατί» και το «πως» και να δώσει απαντήσεις για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Passport Project: Μικτό θέαμα-Ντύνει με μουσική φωτογραφικά κλικ πολέμου και προσφυγιάς  | iefimerida.gr 2

Χρησιμοποιώντας πραγματικές ιστορίες και γεγονότα θα παρουσιάσει μέσα από τις φωτογραφίες του την κατάσταση στο εσωτερικό της Συρίας, του Ιράκ, τη δομή και την εξέλιξη της Daesh (ISIS / IS), τις μετακινήσεις πληθυσμών, την ζωή μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων αλλά και το «πείραμα» που εφαρμόζεται στο βόρειο Ιράκ, Κουρδιστάν (Kurdistan Autonomous Region – KRG) στον τρόπο διαχείρισης των προσφύγων.

Passport Project: Μικτό θέαμα-Ντύνει με μουσική φωτογραφικά κλικ πολέμου και προσφυγιάς  | iefimerida.gr 3

Passport Project: Τραγούδι - κείμενο- ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής Ηλεκτρικό μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, πιάνο: Απόστολος Καλτσάς Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Φιλική συμμετοχή (ηχογράφηση)-ney: Νίκος Παραουλάκης Video παράστασης: Shoot The Band Φωτογραφίες παράστασης: Πάνος Καραδήμας
Παραγωγή: Zp87
Παραστάσεις Παρασκευή 15 - Σάββατο 16/4 στις 21:00
Zp87 - Ζωοδόχου Πηγής 87, Νεάπολη- Εξάρχεια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Passport Project Zp87 Δημήτρης Μπούρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ